Поділитись:

У Ківерцях між міським головою та директоркою музею – скандал

Автор: Максим Косюр |
П'ятниця, 03 лютого 2023, 15:20
У Ківерцях між міським головою та директоркою музею – скандал

Учора, 2 лютого, на фейсбук-сторінці Оксани Сущук, директорки «Ківерцівського краєзнавчого музею», з’явився обурливий допис. У ньому вона зазначає, що на неї чинить тиск міський голова і хоче її звільнення.

Пані директорка зазначає, що її змушують взяти на відновлену посаду наукового співробітника невідому їй особу, але, згідно з підписаним контрактом та статутом музею, брати на роботу і звільняти працівників музею – право лише директора, а невиконання цього наказу тягне за собою її звільнення.

Журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» директорка краєзнавчого музею повідомила, що їй вже шостий раз погрожують звільненням, а це призначення вона вважає незаконним:

«Вже, певно, шостий раз мені погрожують звільненням. У мене була пряма вказівка, щоб взяти на посаду конкретну людину, яку назвав мер. Я сказала, що не братиму цю людину, бо не впевнена в її фаховій підготовці. І приймати та звільняти людей з роботи цього комунального закладу – моє повноваження як директора музею, яке виписане у моєму контракті. Я одразу побачила тут порушення в законодавстві і безпосередній тиск на мене як на керівника комунального закладу. Я сказала, що не виконуватиму такі злочинні накази, бо це порушення трудового законодавства, яке тягне за собою моє звільнення», – зазначає пані Оксана

Міський голова Олександр Ковальчук розповів, що не вважає цей наказ незаконним та не має на меті звільняти пані Оксану, а лише хоче допомогти їй у роботі музею. Адже директорка скаржилася, що у неї багато роботи:

«А що тут незаконного? Краєзнавчий музей – це не приватна структура. Це комунальний заклад, який на пряму підпорядковується Ківерцівській міській раді. Ми видали офіційний наказ про прийняття на роботу людини на посаду, яку ми можемо забезпечити. Ми підняли директору музею зарплату на 20%, бо вона скаржилася, що багато працює. А зараз надали їй ще одну людину на роботу. Їй ніхто не говорив про звільнення, як вона написала у пості. У мене до неї, як до керівника, жодних претензій немає», –  каже міський голова.

Нагадаємо: нещодавно «Ківерцівська центральна лікарня» отримала допомогу від благодійників з Німеччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
16 квітня 2024
23:07
12 квітня 2024
05 квітня 2024
04 квітня 2024
18:00
03 квітня 2024
31 березня 2024
28 березня 2024
27 березня 2024