Поділитись:

До прапора зі Зміїного: ковельчанин «Данте» передав рідному місту свій бронежилет (фото)

Четвер, 05 січня 2023, 09:04

Військовослужбовець із Ковеля із позивним «Данте», який подарував місту прапор зі Зміїного, який першим був встановлений українськими розвідниками на острові, передав також свій бронежилет, у якому воював з перших днів повномасштабного вторгнення. 

Про це у фейсбуці написав Ковельський міський голова Ігор Чайка.

Перебуваючи у Ковелі, «Данте» привіз і подарував свій бронежилет, в якому воював від початку повномасштабного вторгнення, з написом «Боже! Коли я загину молодим, відправ мене до раю. У пеклі я вже був!».

 

Також він передав трофеї, взяті в окупантів російської армії, для майбутнього музею російсько-української війни.

 

«Данте всього (чи уже?) 24 роки, але щільність подій – чого варте лише звільнення острова Зміїний, історія про зникнення безвісти в морі, і те, як на війні, будучи живими, готуються до смерті – це варте фіксування. Сценарію, фільму, книжки. Тут безліч деталей, від яких перехоплює дух. Тут море ризику і, при цьому, – приводів для гумору. Це історія воїна, який, крім решти, що озвучувати не можна, повсякчас розміновує», – написав Ігор Чайка.

Зі слів міського голови, незабаром вийде сюжет про «Данте» з Ковеля.

«Хочеться, щоб і ви відчули цю шалену мотивацію битися за свою землю. Щоб почули воїна, який не тільки воює, але й фіксує війну, і будучи там – дбає про експонати для майбутнього музею – тут. Тому що історія і пам’ять – основа майбутнього», – додав мер Ковеля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів