Поділитись:

У ковельський музей передали частину найбільшого в'язаного прапора України (фото)

Неділя, 20 листопада 2022, 12:08
У ковельський музей передали частину найбільшого в'язаного прапора України (фото)

У Ковельський історичний музей передали частину найбільшого в'язаного прапора України із написами «Волинь» і «Ковель», який був створений в рамках проєкту «Ми єдині».

Про це розповіла головна зберігачка фондів Мирослава Мороз, – повідомляє Суспільне.

Частину прапора від Волині зв`язала місцева майстриня Оксана Шпарук.

Проєкт «Ми єдині» тривав з квітня до жовтня 2022 року. Після презентації найбільшого в’язаного Прапора Єдності 14 жовтня у Чернігові, частину пледів волонтери повернули в регіони, решту продали, щоб зібрати кошти для потреб ЗСУ.

В'язаний клаптик ковельської майстрині Оксани Шпарук для найбільшого прапора України.В'язаний клаптик ковельської майстрині Оксани Шпарук для найбільшого прапора України.
 

Як розповіла Євгенія Мороз, для проєкту, авторами якого були ковельчани, знадобилося 400 в'язаних клаптиків.

«Загалом було 2400 квадратів, які з`єднувалися в пледи, а згодом – в прапор», – розповіла головна зберігачка фондів Мирослава Мороз.

До патріотичної акції долучилися 350 майстринь з усієї України, із-за кордону та навіть з тимчасово окупованого Херсону.

«Вони їх ховали у такі подушечки, якимось чином передавали на підконтрольну територію України, і тоді – до Ковеля», – розповіла Мирослава Мороз.

В`язаний прапор із Волині благодійники передали до Ковельського історичного музею, він зберігатиметься в експозиції «Україна незламна».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів