Поділитись:

Волинська митниця передасть вилучені реліквії у шість музеїв (фото)

Понеділок, 19 грудня 2022, 17:19
Волинська митниця передасть вилучені реліквії у шість музеїв (фото)

Волинська митниця передасть у шість національних музеїв України майже три сотні предметів старовини, які були вилучені на кордоні.

Про це розповіла Суспільному речниця Волинської митниці Валентина Черниш.

Зокрема, до передачі у музеї готують старослов'янський «Псалтир», вилучений у 2021 році та культурні цінності із колекцій фалеристики, боністики, нумізматики та філателії.

Волинська митниця передасть вилучені реліквії у шість музеїв (фото) 

Зі слів Валентини Черниш, серед предметів старовини – найбільше монет: «У цьому році у нас масово намагалися вивезти колекції монет. І в тих колекціях було по 70, по 90 штук різних монет. Люди збирають не завжди розуміють, що вони збирають, але це колекція».

Серед експонатів також є предмети, які були конфісковані ще у 2019 році.

«Чотири монети фальшивих, які не були у вжитку, але є прикладом середньовічного карбування. Ці монети були вилучені на митному посту у людини ще у 2019 році», – каже речниця Волинської митниці.

Як розповіла Валентина Черниш, за рішенням експертно-фондової ради, культурні цінності зберігатимуться у шести музеях України. Чотири мідні монети передадуть у Музей гетьманства, а старослов'янський "Псалтир", вилучений у 2021 році, поїде у Національний музей літератури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів