Поділитись:

У Луцьку в останню путь провели двох військовослужбовців (фото, відео)

П'ятниця, 03 лютого 2023, 14:45

У Луцьку попрощалися з двома військовими, земне життя яких обірвалося нещодавно. У кафедральному соборі Святої Трійці відспівали Руслана Тіщенка та Олександра Дорошенка.

Прощання відбулося у п'ятницю, 3 лютого, повідомили на сайті Луцької міської ради.

Руслан Тіщенко, 31 грудня 1976 року народження, був призваний на військову службу по мобілізації 21 листопада 2022 року до складу військової частини на посаду головного сержанта 3-го стрілецького взводу 3-ї стрілецької роти 2-го стрілецького батальйону. Загинув 22 січня 2023 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Василівка Донецької області.

Старший офіцер-вихователь, начальник курсу Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні лейтенант Олександр Дорошенко, 16 грудня 1966 року народження, помер 1 лютого 2023 року внаслідок тривалої хвороби.

«Не стало б уже України, не було б уже нашого народу, якби не ті десятки, сотні тисяч мужніх воїнів, які, усвідомлюючи ризик, все одно щодня сміливо захищають Україну. Не хочеться їм гинути, але вони готові покласти за неї свою душу і тіло. Ми дякуємо всім героям, але сьогодні наша особлива вдячність оцим померлим воїнам, земне життя яких завершилося. Дякуємо їхнім батькам, за те що вони їх так виховали. Бо якщо сини – герої, захисники, то це тільки тому, що їхні батьки такі ж герої», – сказав у скорботній промові протоієрей Віталій Собко.

Після завершення панахиди домовини з тілами військових прощальною ходою понесли Театральним майданом. У цей момент лучани, віддаючи, останню шану померлим, утворили живий коридор і прихилили свої коліна. Біля фотостенда «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України» скорботна процесія зупинилася і виконала Державний Гімн.

Редакція сайту новин Луцька «Конкурент» висловлює співчуття рідним і близьким захисників.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів