Поділитись:

У Нью-Йорку дозволили компостувати людські тіла

Вівторок, 03 січня 2023, 01:11
У Нью-Йорку дозволили компостувати людські тіла

У Нью-Йорку, що в США, дозволили компостування людини.

Тепер людина може перетворити своє тіло на землю після смерті, що вважається екологічно чистою альтернативою похованню чи кремації. Про це пише Бабель.

Ця практика полягає в тому, що тіло розкладається протягом декількох тижнів після того, як його помістили у спеціальний контейнер. Процес відбувається у спеціальних наземних спорудах. Тіло кладуть в закриту посудину разом з вибраними матеріалами, такими як тріска, люцерна та соломʼяна трава, і поступово руйнується під дією мікробів.

Після періоду близько місяця — і процесу нагрівання, щоб убити будь-яку заразу — близьким дають отриманий ґрунт. Це можна використовувати при посадці квітів, овочів чи дерев.

Вартість такої послуги приблизно $7 тисяч. Середня сума в США за похорон з похованням становила $7 848 у 2021 році або $6 971 за похорон із кремацією.

Прихильники компостування кажуть, що це не лише екологічніший варіант, а й практичніший у містах, де площа кладовищ обмежена.

Однак періодично виникають етичні питання про те, що відбувається з ґрунтом у результаті компостування. Наприклад, католицькі єпископи в Нью-Йорку виступили проти закону, стверджуючи, що з людськими тілами не можна поводитися як із «побутовими відходами».

У 2019 році Вашингтон став першим штатом США, який легалізував такий спосіб. Колорадо, Орегон, Вермонт і Каліфорнія наслідували його приклад.

Компостування людини вже дозволено по всій Швеції. А природні поховання, при яких тіло ховають без труни або з труною, що розкладається, вже дозволені у Великій Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів