Поділитись:

Археологи знайшли у гробниці візира фараона ще 60 мумій

Неділя, 01 січня 2023, 02:50
Археологи знайшли у гробниці візира фараона ще 60 мумій

Група єгиптологів з Іспанії виявила дві гробниці, в яких знаходилося майже 60 мумій, на території стародавнього єгипетського міста Луксор, повідомляють La Prensa Latina.

"Найважливішою подією цього року є відкриття двох гробниць, глибиною майже шість метрів", що складаються з "двох камер кожна і містять близько 60 мумій і залишків мумій", — сказав Франциско Х. Мартін, лідер групи археологів, в інтерв'ю EFE.

За словами Мартіна, дві вторинні гробниці з'єднані двома поховальними камерами й характеризуються відсутністю епіграфів, які були знайдені в гробниці візира Аменхотепа-Хюї, яка містить 30 колон з епіграфами.

Об'єкт є багатим прикладом архітектурного стилю і "свідченням того, що гробниця візира в якийсь момент стала некрополем", додав експерт.

"Вони почали будувати інші гробниці з різних династій всередині гробниці візира, оскільки це місце було священним", — продовжив Мартін зі штаб-квартири місії в південному місті Луксор. "Це дуже багате місце, і ми відкриваємо для себе багато нового".

Аменхотеп-Хюї був візиром фараона Аменхотепа III протягом останньої третини його правління. Він був родом з північного Єгипту і вважався "лідером опозиції"" на тлі нових релігійних течій, які просував Ахенатен, син і спадкоємець фараона.

Тереза Бедман, співдиректор проєкту, розповіла, що досі всі мумії, поховані в цьому районі, були високопоставленими чиновниками духовенства.

За словами Бедман, оскільки тіла були муміфіковані, експерти впевнені, що вони належали до вищих соціальних класів.

Після того, як візир помер і прийняв мученицьку смерть, місце його поховання стало престижним, де хотіли бути похованими багато інших.

Іспанська місія розпочала виставку вмісту некрополя візира в Луксорському музеї, яка триватиме до 2023 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 грудня 2023
26 листопада 2023
19 листопада 2023
17 листопада 2023
21 серпня 2023
20 серпня 2023
05 серпня 2023
28 червня 2023
24 червня 2023
09 червня 2023