Поділитись:

Отримали «криваву» посилку: чому поліція знову оточила посольство України в Мадриді

П'ятниця, 02 грудня 2022, 17:00
Отримали «криваву» посилку: чому поліція знову оточила посольство України в Мадриді

Посольство України в Мадриді у п'ятницю, 2 грудня, знову оточила поліція. 

Про це пише ТСН з посиланням на іспанські ЗМІ.

Зазначають, що поліція евакуювала прилеглий до української амбасади район.

Як повідомляє Cadena Ser, за деякими даними, до посольства України міг надійти новий підозрілий пакунок.

Ця подія сталася через два дні після того, як працівник посольства України в Мадриді отримав легкі поранення в результаті вибуху листа, надісланого до диппредставництва.

Як пише RTVE, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазаначив, що щойно оточене посольство в Мадриді отримало "криваву" посилку, схожу на ту, яку отримали інші дипломатичні представництва з очима тварин.

Нагадаємо: речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко 2 грудня також написав, що після теракту в Іспанії до посольств в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, генеральних консульств в Неаполі та Кракові, консульства в Брно надійшли закривавлені пакунки. У пакунках були очі тварин. Самі пакунки були просякнуті рідиною характерного кольору та мали відповідний запах. 

30 листопада на території українського посольства в Мадриді пролунав вибух. Через нього госпіталізували чоловіка. На місце події прибула іспанська поліція та вибухотехніки, територію дипломатичного відомства оточили. Пізніше посол України в Іспанії Сергій Погорельцев розповів, що пакунок із вибухівкою адресували особисто йому, проте секретарка запідозрила небезпеку та викликала охоронця, щоб той перевірив вміст посилки.

Окрім української амбасади, посилки з вибухівкою в Іспанії також отримали канцелярія прем'єра, авіабаза, яка постачає Україні розвіддані, посольство США, а також іспанська компанія, яка виготовляє зброю для України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
17 лютого 2024
02 грудня 2023
18 січня 2023
30 листопада 2022
10 листопада 2022
23 серпня 2022
14 липня 2022
13 червня 2022
27 квітня 2022