Поділитись:

США підтримуватимуть Україну в боротьбі за незалежність, – посол США

Понеділок, 13 червня 2022, 18:18
США підтримуватимуть Україну в боротьбі за незалежність, – посол США

Сполучені Штати Америки продовжують підтримувати територіальну цілісність і суверенітет України та засуджувати російську агресію.

Про це заявила Посол США в Україні Бріджит Брінк під час зустрічі із Головою Служби безпеки України Іваном Бакановим

«Ми розуміємо, що для України – це війна на виживання, а для США боротьба українського народу – це захист принципу непорушності українських кордонів перед силовим захопленням. Як зазначив президент Дж. Байден, стояти поруч з Україною в цю непросту хвилину – це не просто правильна позиція. Це також в наших національних інтересах – забезпечити мир та стабільність у Європі та дати чіткий сигнал про те, що застосування сили – це не правильний підхід. Якщо росія не заплатить високу ціну за вчинені нею дії, існування інших мирних демократій опиниться під загрозою, що знаменуватиме кінець міжнародного порядку, заснованого на правилах, та створить можливості прояву агресії в інших місцях», – цитує Бріджит Брінк пресслужба СБУ.

Своєю чергою, голова Служби безпеки Іван Баканов заявив, що Україна високо цінує надану Штатами безпрецедентну фінансову та військову підтримку та відзначив важливість економічних санкцій, запроваджених проти рф. 

«Ми продовжуємо робити все можливе для звільнення українських територій. І нашій державі, як і раніше, потрібна потужна підтримка міжнародних партнерів», – підкреслив Іван Баканов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів