Поділитись:

Директор СЗР РФ Наришкиін заявив, що Польща хоче анексувати частину України

Середа, 30 листопада 2022, 14:57
Директор СЗР РФ Наришкиін заявив, що Польща хоче анексувати частину України

Директор російської Служби зовнішньої розвідки Сергій Наришкін заявив, що Польща нібито планує анексувати Львівську, Івано-Франківську та частину Тернопільської областей і вже готується до «референдумів» там.

Про це повідомила «Українська правда» з посиланням на  РИА Новости.

Наришкін заявив, що Польща, за інформацією російської розвідки, нібито форсує підготовку до анексії Львівської, Івано-Франківської та більшої частини Тернопільської областей України.

За його словами, у Варшаві впевнені, що «заслужили щедру компенсацію від України за військову допомогу і надання даху над головою біженцям».

Також, на думку російського чиновника, Польща «побоюється», що «старші партнери по НАТО в зимові місяці спробують домовитися з москвою, знехтувавши інтересами не тільки українців, а й поляків».

Росіянин також пофантазував, начебто польське керівництво готується до «референдумів» на заході України.

За його словами, як «пробну кулю» польські спецслужби «злили» українським ЗМІ відомості про нібито підготовку у Львівській області голосування на тему приєднання до Польщі: «реакцію вагомих регіональних гравців і простих громадян передбачається ретельно відстежити і проаналізувати».

Нагадаємо: у жовтні польські неурядові організації влаштували у Варшаві акцію у вигляді «референдуму», на якому можна проголосувати за «анексію» будівлі російського посольства та її передачу у власність польській столиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів