Поділитись:

Зеленський і прем'єр Бельгії підписали декларацію про підтримку вступу України до ЄС та НАТО

Субота, 26 листопада 2022, 19:40
Зеленський і прем'єр Бельгії підписали декларацію про підтримку вступу України до ЄС та НАТО

Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Бельгії  Александр Де Кроо на зустрічі в Києві у суботу, 26 листопада, підписали декларацію щодо підтримки членства України в ЄС і НАТО.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента України.

Володимир Зеленський та Александр Де Кроо докладно обговорили взаємодію двох держав в ООН, у структурах Європейського Союзу та на інших міжнародних майданчиках.

«Я дякую Бельгії й пану премʼєр-міністру за підписану сьогодні спільну декларацію. Цей документ засвідчує підтримку Бельгією нашого руху до повноправного членства у Європейському Союзі та НАТО. Ми обов’язково здобудемо цей важливий для нас результат», – заявив Зеленський.

Александр Де Кроо зазначив, що для нього велика честь бути в Україні й засвідчити свою підтримку нашій державі та її громадянам.

«Хочу подякувати вам і кожному українцю від імені народу Бельгії за ваше лідерство в ці дуже складні часи війни. Ви демонструєте всьому світові, за що варто битися – за демократію, за відкрите суспільство, де люди ставляться з повагою одне до одного, засуджують безглузде насилля», – наголосив він.

31 жовтня Зеленський підписав аналогічний документ з прем’єр-міністром Чехії. Тоді повідомляли, що це був перший документ, який підписує Україна з метою прискорення євроатлантичної інтеграції.

Нагадаємо: 30 вересня президент Володимир Зеленський оголосив про подачу Україною заявки на пришвидшений вступ до Північноатлантичного альянсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів