Поділитись:

Столтенберг заявив, що НАТО допоможе Україні пережити цю зиму

Субота, 26 листопада 2022, 09:33
Столтенберг заявив, що НАТО допоможе Україні пережити цю зиму

НАТО має намір допомогти Україні захищатися від Росії «стільки, скільки буде потрібно».

Про це пише УНІАН з посиланням на The Washington Post.

Генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг заявив про це на пресконференції перед зустріччю глав МЗС країн НАТО в Бухаресті, зазначивши, що члени організації з безпеки з 30 країн постачають в Україну пальне, генератори, медикаменти, зимове спорядження і пристрої для придушення дронів.

За словами Столтенберга, з наближенням зими знадобиться набагато більше допомоги, особливо у зв'язку з атакою Росії на енергетичну інфраструктуру України.

«НАТО продовжуватиме підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Ми не відступимо. Союзники надають безпрецедентну військову підтримку, і я очікую, що міністри закордонних справ також погодяться посилити нелетальну підтримку.

Більшість воєн закінчуються переговорами. Те, що відбувається за столом переговорів, залежить від того, що відбувається на полі бою. Тому найкращий спосіб підвищити шанси на мирне рішення-підтримати Україну», – зазначив Столтенберг.

Як повідомляє «УП», він також зазначив, що Альянс надав Україні системи ППО, але якщо йдеться про конкретні потужності, то це має бути рішення національного уряду.

«Я вітаю німецьку пропозицію зміцнити протиповітряну оборону Польщі шляхом розміщення батарей Patriot в Польщі після трагічного інциденту минулого тижня, який забрав життя двох людей. Але конкретні рішення щодо конкретних потужностей залишаються національними рішеннями», - сказав Столтенберг.

Нагадаємо: пояснили, чому у Луцьку не вимикають вуличне освітлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
18 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
07:20
10 квітня 2024
06 квітня 2024
03 квітня 2024
22 березня 2024