Поділитись:

Як на Волині працює центр соціально-психологічної допомоги

П'ятниця, 25 листопада 2022, 09:50

На базі обласного центру соціально-психологічної допомоги відбулося виїзне засідання постійної комісії з питань сім’ї, молоді, спорту та туризму. 

Цей заклад надає соціальні послуги особам, які внаслідок стихійного лиха, збройних конфліктів, домашнього насильства, торгівлі людьми або реальної загрози їх вчинення, потрапили у складні життєві обставини і не можуть самостійно їх подолати, – повідомили на сторінці Волинської обласної ради. 

Директор центру Володимир Ковальчук розповів, що за час свого існування (з 2005 року) заклад уже тричі був змушений змінити прописку, адже увесь час оселявся в орендованих та не завжди комфортних приміщеннях. Сьогодні ж у розпорядженні центру 10 загальною площею понад 160 кв.м.

Особами, які опинились у складних життєвих обставинах, тут надають допомогу соціальні педагоги, психолог та практичний психолог. Максимальний термін цілодобового перебування особи в центрі становить 90 діб, а жертви домашнього насильства можуть залишатися і до пів року.

«З початку введення воєнного стану ми також почали надавати прихисток внутрішньо переміщеним особам. І кількість таких людей у нашому центрі збільшується», – наголосив він.

Члени профільної комісії визнали, що установа потребує поліпшення матеріально-побутових умов. Так, департаменту соціального захисту ОВА спільно з відділом майна апарату обласної ради депутати рекомендують опрацювати питання пошуку просторішого приміщення для повноцінного функціонування закладу.

Фінансування центру соціально-психологічної допомоги здійснюється в рамках обласної комплексної програми з питань підтримки сім’ї, протидії торгівлі людьми та забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків. На функціонування закладу у 2022 році було передбачено понад 3 млн гривень.

«Ми не розраховуємо лише на кошти обласної казни. Аби покращити умови перебування отримувачів соціальних послуг, підвищити рівень комфортності їх тимчасового проживання та забезпечити належні санітарно-гігієнічні умови, ми також співпрацюємо із благодійниками, громадськими та релігійними організаціями», – зауважив Володимир Ковальчук.

За підсумками візиту депутати також рекомендували профільному департаменту виконавчої влади та керівництву центру спрямувати зусилля на залучення грантових коштів для потреб цього соціального закладу.

Довідково:

У закладі діє телефон цілодобової «гарячої лінії» 050 670 99 54, зокрема з використанням месенджерів для надання консультацій. Також передбачена комунікація з потенційними отримувачами соціальних послуг через офіційну сторінку закладу в мережі Facebook (https://www.facebook.com/HELP.VOCSPD

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів