Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 23 листопада

Середа, 23 листопада 2022, 21:00

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за середу, 23 листопада:

Про те, як у Луцьку працюватимуть школи і садочки

Мер Луцька Ігор Поліщук розповів, як працюватимуть школи у разі, якщо зранку 24 листопада електропостачання не відновиться. 

У своєму зверненні ввечері у середу, 23 листопада мер повідомив, що якщо світло зранку буде, школи і садочки працюватимуть, як зазвичай. У разі, якщо електропостачання не відновлять, навчальні заклади громади працюватимуть у «черговому режимі». 

«Ви зможете привести дітей, якщо у вас така критична ситуація, що ви не можете залишити їх вдома. Тоді ваші діти перебуватимуть у школі чи садочку. Прохання з собою дати діткам перекус, бо якщо електропостачання не буде – харчоблоки у наших навчальних закладах також не працюватимуть», – сказав мер. 

У школах та садочках будуть вчителі і вихователі. Навчальний процес у звичному режимі не відбуватиметься, але діти зможуть перебувати під наглядом освітян. 

Нагадаємо, після чергової атаки росіян майже вся Україна залишилася без електропостачання. У Луцьку зникло світло приблизно о 14:30. За прогнозами енергетиків, електропостачання відновлюватимуть щонайменше добу. 

Про те, як виглядає Луцьк без світла

 

У Луцьку, як і в більшості регіонів України, по обіді в середу, 23 листопада зникло світло. Електропостачання зникло через російські обстріли. Так, у багатьох областях росіяни поцілили в об'єкти критичної інфраструктури. 

Всі атомні електростанції країни аварійно призупинили роботу. Міста і села опинилися у темряві. За прогнозами енергетиків, світла у більшості країни не буде близько доби. 

Після повідомлень про те, що електропостачання не відновлять до наступного дня лучани масово кинулися у магазини та на заправки. Так, близько 17:00 черга до заправки WOG, що на вулиці Рівненській, тягнулася аж від податкової. У приміщенні люди також вибудувалися в чергу. Хтось замовляв їжу та гарячі напої, інші платили за пальне. 

Головний проспект міста підсвічується хіба фарами автомобілів, які тут проїжджають. У вікнах будинків на Волі слабко світяться свічки. 

На зупинках громадського транспорту повно людей. Маршрутки переповнені, а тролейбуси не їздять. Пішоходи перетинають дорогу дуже обережно – у суцільній темряві їх майже не видно.

Міський голова обережно натякнув, що світло у місті може з'явитися раніше, ніж по обіді у четвер, 24 листопада. Однак, впевнено говорити про це зарано. 

Як виглядає Луцьк без світла – дивіться на наших фото. 

Про те, що в Луцьку зупинили електротранспорт через знеструмлення міста

 

У Луцьку внаслідок знеструмлення міста зупинили весь електротранспорт.

Про це повідомив очільник Луцької міської ради Ігор Поліщук.

«Всі автобуси працюють в шатному режимі й здійснюють перевезення пасажирів, аналізуємо ситуацію по пасажиропотоку й будемо в разі необхідності додавати на ті чи інші маршрути. Щодо відновлення водопостачання повідомимо окремо, наразі за допомогою резервного живлення працюємо з каналізаційно-насосними станціями», - йдеться в повідомленні.

По відновленню електропостачання наразі прогнозів енергетики не дають. Як тільки буде нова інформація - одразу повідомлять.

Про те, чи готовий Луцьк до зимового періоду

 

Початок зими вже зовсім скоро. Проте сніг та морози прийшли на Волинь раніше, разом із ними й ожеледиця.

Журналісти телеканалу «Конкурент TV» вирішили з'ясувати, чи готова Луцька громада до подальших заморозків, чи є чим боротися з ожеледицею як на дорогах, так і на тротуарах. 

Нині на комунальному підприємстві уже розміщені тонни сумішей для посипання доріг та тротуарів. Морози вдарили по області несподівано, проте комунальники кажуть, в них все під контролем – техніка у будь-який час готова виїхати, щоб боротися зі стихією. Головний інженер «Луцькспецкомунтрансу» Назар Івасечко розповідає, як підприємство підготувалося до зими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів