Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 18 листопада

П'ятниця, 18 листопада 2022, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 18 листопада

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за п'ятницю, 18 листопада.

Про скандальну студентську вечірку у луцькому клубі Versailles:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 18 листопада 

Користувачів мережі обурила вечірка до Дня студента, яка відбулася ввечері 17 листопада у луцькому клубі Versailles. 

Лучанка Дарина Коваль опублікувала у своєму інстаграмі допис про те, наскільки недоречною є така вечірка. 

«Це повна зневага до людей, особливо до тих, хто зараз воює і боронить ваші сраки.  Замість танців ви могли б організувати просто благодійний фонд. Кожен підключився би, хай не по 200 грн, але достатня сума зібралася б. Нехай усім організаторам і всім присутнім буде на совість, і щоб ці обличчя снились вам кожну ніч. І це лише ті ,про кого відомо, що загинули за сьогоднішню добу. Це наші Волиняни, наші Воїни, але ще скільки зниклих безвісти життів...» – написала Дарина.

Допис Дарини зібрав понад сім сотень вподобань. Користувачі у коментарях засуджують поведінку молоді, яка прийшла на цю вечірку, а також організаторів заходу. 

Організатором цього дійства став лучанин Віктор Церпіш, який є засновником організації «Party Lutsk» та з березня 2021 року – радником голови Луцької районної ради Олександра Омельчука. 

Віктор у коментарі журналістам розповів, що близько місяця сумнівався, чи варто проводити цю вечірку, але все-таки через «великий запит від студентів», вирішив провести першу дискотеку за час війни.

Зрештою голова Луцької районної ради Олександр Омельчук звільнив радника на громадських засадах Віктора Церпіша. Відповідне розпорядження було підписане сьогодні, 18 листопада. Таке рішення викликане обурливою поведінкою Віктора Церпіша в час війни.

Про прощання із загиблими Героями:

У Колодяжненській громаді попрощалися із загиблим захисником, який загинув на війні з російськими окупантамиОлександром Смідюком.

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 18 листопада 

Олександр був призваний Ковельським РТЦК 09.03.2022 року і служив гранатометником І парашутно-десантної роти І парашутно-десантного батальйону 25 Окремої повітряно-десантної  бригади.

«Не довго судилось прожити Олександру, не з такого приводу мріяли сестрички пекти йому коровай, проте безглузда війна внесла корективи і забрала життя у нашого земляка, забрала брата у сестричок, забрала внука у бабусі, забрала спокійного, доброго, працелюбного односельчанина, товариша, знайомого», – йдеться на сайті громади.

А в Луцьку попрощалися з двома загиблими на війні Героями – Андрієм Толстокоровим та Олександром Рижковим.

Відспівали військовослужбовців у Свято-Троїцькому кафедральному соборі.

Воїни до останнього подиху боролися з окупантами за незалежність, свободу України і віддали найдорожче – своє життя.

Лучанин Рижков Олександр Васильович, 1981 року народження, був призваний на військову службу по мобілізації 25 серпня 2022 року. Загинув 7 листопада в районі населеного пункту Бахмут Донецької області.

Толстокоров Андрій Сергійович, 1982 року народження, був призваний на військову службу по мобілізації 17 березня 2022 року. Загинув 15 листопада під час виконання бойового завдання  щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України. 

Вічна пам'ять і слава Героям!

Про відшкодування вартості встановлення колонок у луцьких дворах:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 18 листопада 

У Луцьку депутат міської ради з фракції Громадянський рух «Свідомі» Андрій Лучик запропонував владі частково відшкодовувати вартість встановлення водозабірних колонок у дворах багатоквартирних будинків.

Він подав пропозицію розробити програму підтримки для луцьких ОСББ щодо часткового відшкодування вартості встановлення водозабірних колонок. Адже міська рада повинна підтримувати ініціативи мешканців, які хочуть убезпечити себе від непередбачуваних наслідків російських обстрілів.

Андрій Лучик висловив переконання, що такий крок дозволить з одного боку реально – фінансово – підтримати лучан, а з іншого – дозволить впорядкувати процес встановлення таких водозабірних колонок.

Про луцький McDonald's з одним із найгірших гугл-рейтингів:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 18 листопада 

Луцький ресторан популярної фаст-фуд мережі McDonald's має один з найнижчих рейтингів у Google

Ресторан має 379 відгуків, і загальну оцінку 3,8 з 5 зірочок. 

Лучани у відгуках хвалять смачну їжу, окремих працівників, і водночас часто нарікають на високу тривалість очікування, на непривітних охоронців, помилки при пакуванні їжі з собою тощо. 

Про реакцію луцького священника на гру-симулятор Ісуса:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 18 листопада 

Польська компанія з виробництва відеоігор PlayWay S.A. оголосила дату запуску першої частини, за її словами, першої в світі гри, яка дозволяє гравцям симулювати життя Ісуса, зокрема творити чудеса та боротися з Сатаною.

Протоієрей Віталій Собко, священник Волинської єпархії ПЦУ, вважає, що сучасні способи комунікації у християнстві дуже важливі

«Історія церкви свідчить, що Боже слово завжди намагалися поширювали так, аби його можна було краще сприйняти й засвоїти. Христос, наприклад, Благу вістку, Євангеліє, поширював через притчі. Християнство завжди використовувало культуру, мистецтво, багато інших засобів, щоб наблизити людину до Бога. Доказ цьому – храм: архітектура, художнє мистецтво, музика, вертеп (театр), проповідь. 

Це значить, що може бути й відеогра. Але якщо автор розглядає свій доробок саме як благовістя, то йому слід звернутися за благословінням церкви. Щоб поряд із його добрим насінням не виявилося бур’яну. Та й батьки мають бути запевнені, що в грі нема єресі і її можна дати дітям», – сказав Віталій Собко.

Про подвійну ДТП на мості в Луцьку:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 18 листопада 

У Луцьку через грубе порушення правил дорожнього руху сталася дорожньо-транспортна пригода на шляхопроводі, що з'єднує проспекти Соборності й Перемоги у Луцьку.

На місці події інспектори встановили, що водійка автомобіля Mitsubishi не дотрималась безпечної швидкості руху та виїхала на зустрічну смугу, в результаті чого скоїла зіткнення з мікроавтобусом Mercedes і надалі здійснила ще одне зіткнення, з легковиком Toyota. 

Внаслідок ДТП автомобілі зазнали механічних пошкоджень.

Інші цікаві новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів