Поділитись:

Чеські інженери об’єднають пікап Toyota з артилерією ППО для української армії

П'ятниця, 18 листопада 2022, 01:45
Чеські інженери об’єднають пікап Toyota з артилерією ППО для української армії

Чеські волонтери оголосили про початок нової благодійної кампанії, метою якої є збір 3,7 млн. євро, необхідних для створення 15 мобільних бойових машин, які будуть передані Збройним Силам України.

Про це пише сайт новин Луцька та Волині «Конкурент» з посиланням на Technology.org.

Нова платформа під назвою «Victor» не є надто складною розробкою, адже складається з двох основних компонентів: зенітна кулеметна установка ЗПУ-2, яка встановлюється на пікап Toyota, що слугує носієм та вогневою платформою. Вироблятиметься нова військова платформа у Чехії.

Які можливості ЗПУ-2?

ЗПУ-2 використовує двоствольну гармату, здатну вести вогонь 14,5-мм снарядами по повітряним або наземним цілям на ефективну максимальну дальність до 1,4 км (0,9 милі). Максимальна дальність стрільби досягає 8 км (5 миль). Загальна кількість стволів може бути збільшена до 4, в залежності від конкретної модифікації ЗПУ-2.

Боєкомплект гармати складає 300 набоїв, плюс додаткові боєприпаси в лафеті. Через високу скорострільність стволи можуть перегріватися, але конструкція цієї установки проста і перегріті стволи можуть бути швидко замінені. Звичайна швидкість стрільби становить близько 150 пострілів за хвилину, але якщо перегрів не є проблемою, можна досягти швидкості 600 пострілів за хвилину (або 1200 пострілів за хвилину для двоствольної гармати).

Чому саме Toyota?

Як не дивно, але автомобілі Toyota вже давно є улюбленим вибором для створення мобільних вогневих комплексів.

Ці пікапи та джипи мають відмінну прохідність, посилену підвіску, відносно прості в обслуговуванні та мають зручну конструкцію, що дозволяє проводити різного роду модифікації.

Які майбутні перспективи у мобільного зенітного комплексу «Victor»?

Перспективи хороші. Згідно із запропонованою ідеєю, вся система не буде простою комбінацією Toyota з зенітною установкою ЗПУ-2. Вона додатково включатиме прицільний комплекс з можливістю нічного бачення, і її можна буде використовувати як проти повітряних, так і проти наземних цілей.

У майбутньому можлива й інша модернізація, тим більше, що чеські інженери налагоджують виробничий процес для промислового виробництва.

«При наявності досвідченого оператора він дуже ефективний проти середніх і великих безпілотників, а також літаків і вертольотів, що діють на малих висотах, а також проти легкоброньованої техніки, укріплень противника, і абсолютно нищівний проти живої сили», – кажуть ініціатори цієї кампанії зі збору коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
18 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
14:00
10 квітня 2024
09 квітня 2024
08 квітня 2024
11:49