Поділитись:

Еволюція навпаки: вчені змоделювали зовнішність людини у 3000 році

Четвер, 17 листопада 2022, 03:00

Сучасні технології дозволяють людству вирішувати проблеми глобального масштабу, лікувати серйозні хвороби й робити наше життя більш комфортним, однак у кожної медалі є дві сторони.

Вчені показали, як виглядатиме людське тіло у 3000 році, дослідження опублікували в DailyMail.

Людина майбутнього

Люди буквально не увляють свого життя без смартфонів чи ноутбуків. Особливо це помітно зараз, коли в умовах відсутності електроенергії, ми втрачаємо відчуття реальності через залежність від технологій.

Такий спосіб життя видозмінить людську зовнішність: у людей згорбиться спина, стане ширшою шия, з’явиться додатковий набір повік і покручена рука.

Як виглядатимуть спина і шия

 

Коли ми постійно дивимося вниз на телефон або вгору на монітор, то напружуються частини тіла, які відповідають за поставу. Унаслідок цього шия і спина людини в 3000 році нахилиться до грудей.

М’язи шиї повинні докладати додаткових зусиль, щоб підтримувати голову. Сидіти перед комп’ютером в офісі годинами поспіль також означає, що ваш тулуб витягнуто перед стегнами, а не складено прямо та рівно”, – пояснив експерт зі здоров’я Калеб Беке.

Виникнення “текстового нігтя” пов’язане з постійним триманням у руці телефона, задля чого людина скручує пальці в неприродне положення протягом тривалого часу.

“Кілька років тому використання мобільного Інтернету перевершило комп’ютер, і тепер ми тримаємо Інтернет у своїх руках. Однак те, як ми тримаємо телефон, може спричинити напругу в певних точках тіла, викликаючи синдром ліктьового тунелю”, – додав доктор Нікола Джорджевич.

Крім того, рука людини зміниться й у лікті, який буде під кутом 90 градусів, тобто стане “ліктем смартфона”.

“Цей синдром спричинено тиском або розтягуванням ліктьового нерва, який проходить на внутрішній стороні ліктя. Це викликає оніміння або поколювання в безіменних і мізинцях, біль у передпліччі та слабкість у руках”, – сказав Джорджевич.

Для чого нам буде потрібна друга повіка

 

У людини майбутнього, імовірно, розвинеться більша внутрішня повіка, яка запобігатиме впливу надмірного світла. Ще один варіант: кришталик ока еволюціонує таким чином, аби блокувати вхідне синє світло від екранів, не заважаючи проходженню іншого світла з високою довжиною хвилі, такого як зеленого, жовтого або червоного.

 

Що буде з мізками людини

Череп людини в 3000 році буде значно товстіший, аніж зараз, але мозок зменшиться.

Люди вже зараз не мусять думати занадто багато, аби вижити. Сучасний світ сприяє тому, щоб зробити життя кожного максимально простим і комфортним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів