Поділитись:

Головне у Луцьку: підсумки за тиждень

Неділя, 13 листопада 2022, 21:00
Головне у Луцьку: підсумки за тиждень

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за минулий тиждень:

Про те, що луцькі волонтери привезли допомогу на Харківщину та Донеччину

Головне у Луцьку: підсумки за тиждень 

Луцькі волонтери з «Громадянського Руху «СВІДОМІ» вирушили в чергову поїздку в постраждалі від війни регіони – на Харківщину та Донеччину.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Мешканці прифронтових районів на Харківщині та Донеччині досі живуть під регулярними обстрілами. Артилерія та ракети майже щодня падають на голови мирних мешканців. Але люди не сидять склавши руки. Кажуть: краще вже жити так, ніж в російській окупації. 

– Жили під напруженням, під постійним напруженням. Постійно могли бути вибухи, літали ракети, постійно росіяни туди-сюди їздили. Всі постійно знаходилися під напруженням, – розповідає місцевий житель Олексій.

– Дуже тяжко жилося. Але, дякувати Богу, ми діждалися, – зазначає місцева мешканка Людмила. – Були такі неадекватні, а так загалом ми старалися з ними як би не зустрічатися зайвий раз.

Чимало людей живуть без даху над головою. Хтось – у гаражі, хтось – у підвалах. Без їжі та води.

– Я з села Вишневе, яке зараз під боями. Я приїхала у Борову, в нас хати майже немає. Вони у нас в селі мало стояли, тільки три дні. А стояли тільки в сусідньому селі, і все. З нас вони не знущалися. Вони тільки шукали жінок і дітей атовців. Тому що в нас Женя, ми в її хаті живемо, їй прийшлось виїхати. Вона дуже боялася. В нас в селі вони не знущалися, – розповідає місцева мешканка Аліна.

– Краще цього нікому не переживати. Просто сказати: як у дворі по ребрах б'ють в своєму будинку – просто не приємно, – каже Володимир.

Луцькі волонтери з «Громадянського Руху «СВІДОМІ» на Харківщину та Донеччину доставили «сімейні пакунки».

Про те, що «волинський чорнобривець» Василь Рижук встановив світовий рекорд

Головне у Луцьку: підсумки за тиждень 

Волинянин Василь Рижук встановив світовий рекорд у номінації «Українська квітуча вишиванка з найбільшою кількістю чорнобривців та декоративних соняшників, висаджених художником-скульптором вздовж доріг України за авторським проєктом».

Про це у середу, 9 листопада, повідомила на своїй сторінці у фейсбуці депутатка Волинської обласної ради Юлія Вусенко, яка вручила рекордсмену відповідний диплом.

«Уся Україна знає про його соняхи і чорнобривці. 
Це той символізм, який для нас, волинян, асоціюється з дорогою додому. Сьогодні це щемно і символічно, як ніколи!», – написала вона.

Про паркан між Волинню і Білоруссю

Головне у Луцьку: підсумки за тиждень 

На Волині облаштовують нові інженерні споруди на кордоні з Білоруссю: залізобетонний паркан із колючим дротом протягнувся вже на три кілометри, роботи тривають.

«Зараз на Півдні наші люди зустрічають наших військових, а на Півночі кипить інша робота – тут зводять стіну на кордоні з Білоруссю. Рів, насип, залізобетонний паркан з колючим дротом – це інженерні загородження, які будують на Волині. Таким чином вже облаштовано близько 3 км кордону, роботи тривають. Це ще не все, але подробиць розкривати не будемо», – написав  заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

Тимошенко додав, що такі роботи ведуться також у Рівненській та Житомирській областях. Зводять фортифікаційні споруди та облаштовують кордон і у регіонах, які межують з територією рф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів