Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 2 листопада

Середа, 02 листопада 2022, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 2 листопада

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за середу, 2 листопада:

Про те, що невідомо, чи у Луцьку будуть прикрашати ялинку цього року

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 2 листопада 

У Луцьку ще не вирішили, чи прикрашатимуть місто та ялинки у центрі Луцька до новорічно-різдвяних свят.

За словами начальника департаменту житлово-комунального господарства Луцька Миколу Осіюка, наразі це питання у Луцьку ще не обговорювали, але планують. 

«Я це питання підніматиму десь в середині листопада, бо наразі воно не на часі. Саме тоді вирішуватимемо чи взагалі будемо щось робити до новорічних свят, і як саме. Зважаючи на ситуацію в країні наразі складно щось планувати», - зазначив директор департаменту.

Про те, що в Луцьку дві бабусі обгородили двір колючим дротом, знесли сходи і «обікрали сусідів»

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 2 листопада 

Колючий дріт та незрозуміла бетонна конструкція – таку картину нині спостерігають жителі багатоповерхівок на вулиці Винниченка, що у Луцьку.

За словами місцевих мешканців, таке свавілля організували нові жителі квартири на першому поверсі будинку. Згоди на такі роботи у своїх сусідів вони, звісно, не запитували.

Лучанка Галина Бабешко все життя проживає у багатоповерхівці на вулиці Винниченка, 25. Каже, за всі роки скандалів і сварок між мешканцями будинку ніколи не було. Люди, згуртувавшись, власними силами облаштовували прибудинкову територію. Були тут і квітники. Втім, усе різко змінилось, коли до будинку заселились нові сусіди.

Про те, що у Луцьку керівниця благодійного фонду допомагала ухилянтам тікати за кордон

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 2 листопада 

Очільниця благодійного фонду у Луцьку та її спільник організували «схему» незаконного перетину кордону військовозобов'язаними чоловіками.

За даними слідства, очільниця благодійного фонду у Луцьку разом зі спільником пропонували чоловікам призовного віку включити їх до системи «Шлях». Таким чином військовозобов’язані могли виїхати за кордон під виглядом водіїв, які займаються перевезенням гумдопомоги або вантажів для потреб ЗСУ.

Вартість такої «послуги» для осіб, які планували тимчасово виїхати за кордон, становила 3 тисячі доларів, а для бажаючих виїхати без повернення в Україну – 4 тисячі.

Правоохоронці затримали керівницю благодійного фонду та посередника під час чергової передачі коштів – 2 тисяч доларів.

Про те, що у Луцьку муніципали розібрали магазин, який ще не відкрився

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 2 листопада 

У Луцьку муніципали демонтували прибудову до житлового будинку – там, ймовірно, мав бути магазин.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці департаменту муніципальної варти Луцької міської ради.

У середу, 2 листопада, муніципали демонтували незаконно розміщену металеву конструкцію – прибудову зі сходами на вулиці Кравчука, 40.

Роботи провели згідно з рішенням виконкому Луцької міськради від 16 лютого 2022 року № 108-8 «Про демонтаж металевої конструкції на вул. Кравчука, 40».

«Вказаний об'єкт повторно був розміщений без дозвільних документів на земельній ділянці комунальної власності», – зазначили у департаменті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів