Поділитись:

У Луцьку керівниця благодійного фонду допомагала ухилянтам тікати за кордон (фото, відео)

Середа, 02 листопада 2022, 11:40
У Луцьку керівниця благодійного фонду допомагала ухилянтам тікати за кордон (фото, відео)

Очільниця благодійного фонду у Луцьку та її спільник організували «схему» незаконного перетину кордону військовозобов'язаними чоловіками.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Офісу Генпрокурора.

За даними слідства, очільниця благодійного фонду у Луцьку разом зі спільником пропонували чоловікам призовного віку включити їх до системи «Шлях». Таким чином військовозобов’язані могли виїхати за кордон під виглядом водіїв, які займаються перевезенням гумдопомоги або вантажів для потреб ЗСУ.

Вартість такої «послуги» для осіб, які планували тимчасово виїхати за кордон, становила 3 тисячі доларів, а для бажаючих виїхати без повернення в Україну – 4 тисячі.

Правоохоронці затримали керівницю благодійного фонду та посередника під час чергової передачі коштів – 2 тисяч доларів.

Під час обшуків вилучили бланки заяв від «водіїв» з копіями документів, списки осіб із зазначенням суми сплачених коштів, документи щодо гуманітарних вантажів, мобільні телефони, а також значні суми коштів у різній валюті.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування за процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України здійснюється слідчими Печерського УП ГУ Нацполіції в м. Києві за оперативного супроводу Департаменту міграційної поліції Нацполіції України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Як повідомляє ВолиньPost, йдеться про керівницю благодійного фонду «Допоможемо разом Україні» Наталію Кушнір.

Правоохоронці повідомляють, що з 24 лютого по вересень послугами, так би мовити, благодійного фонду скористались понад 300 чоловіків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
18 квітня 2024
15 квітня 2024
11 квітня 2024
07 квітня 2024
04 квітня 2024
03 квітня 2024
02 квітня 2024
31 березня 2024