Поділитись:

Має 24 квартири і десятки судових позовів: що відомо про лучанку, яка допомагала чоловікам тікати за кордон

Середа, 02 листопада 2022, 16:45

Лучанка, очільниця благодійного фонду  «Допоможемо разом Україні» Наталія Кушнір організувала незаконний перетин кордону військовозобов’язаних чоловіків через систему «Шлях». Вартість такої «послуги» для осіб, які планували тимчасово виїхати за кордон, становила 3000 доларів США, а для охочих виїхати без повернення в Україну – 4000 доларів США.

За даними слідства, очільниця благодійного фонду разом зі спільником пропонували чоловікам призовного віку включити їх до системи «Шлях». Таким чином військовозобов’язані могли виїхати за кордон під виглядом водіїв, які займаються перевезенням гуманітарної допомоги або вантажів для потреб ЗСУ, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Правоохоронці затримали керівницю благодійного фонду та посередника під час чергової передачі коштів – 2000 доларів США. Під час обшуків вилучено бланки заяв від «водіїв» із копіями документів, списки осіб із зазначенням суми сплачених коштів, документи щодо гуманітарних вантажів, мобільні телефони, а також значні суми коштів у різній валюті.

 

Що відомо про БФ «Допоможемо разом Україні»

Відповідно до відкритих даних, благодійну організацію «Благодійний фонд «Допоможемо разом Україні» зареєстровано сім місяців тому – 29 лютого. Вид діяльності, яку провадить фонд, – надання соціальної допомоги без забезпечення проживання.

Єдиним засновником фонду є Наталія Кушнір.

Як вказано на сторінках фонду в соціальних мережах, волонтери «Допоможемо разом Україні» надають підтримку (зокрема, продукти харчування, меблі, засоби гігієни, медикаменти, медичний інвентар, інвалідні візки) внутрішньо переміщеним особам і людям, які залишаються в регіонах, де тривають бої, передають ліки, продукти та інше військовослужбовцям на передову, влаштовують благодійні обіди для нужденних тощо.

Що відомо про очільницю фонду

Як ідеться в сюжеті ТРК «Аверс», Наталія Кушнір свого часу скупила орієнтовно 24 квартири в Луцьку й судиться з банками за кредити, які брала під заставу цих осель. У неї накопичилися мільйони боргів за комунальні послуги та безліч кредитів.

Жінка скуповувала апартаменти виключно на перших поверхах і переробляла їх під офіси, магазини, перукарні, салони краси тощо. Усі дозволи на реконструкцію їй надавала Луцька міська рада за каденції Богдана Шиби.

Наталія Кушнір скуповувала квартири разом із сестрою Оксаною Кушнір. Деякі квартири записано на юридичних осіб.

За словами кількох постраждалих, Наталія Кушнір понабирала на їхні імена кредитів на мільйони гривень, по рахунках яких були змушені платити вони. Саме за ці кошти було придбано частину квартир.

А в 2015 році в Луцьку розгорівся скандал через будівництво торговельно-офісного приміщення на проспекті Відродження,26а, 26б та 28. За будівництвом стояли сестри Оксана та Наталія Кушнір. Лучани скаржилися на порушення правил добросусідства.

Чисельні скарги від лучан надходили й щодо інших квартир Наталії Кушнір, які вона переробляла під комерційні приміщення. Мешканці багатоквартирних будинків нарікали на ремонти, проведені з багатьма порушеннями. Наприклад, мешканці будинку на проспекті Соборності, 24 власноруч розбирали незаконну конструкцію, добудовану до квартири на першому поверсі, власницею якої є Наталія Кушнір.

Також свого часу жінка звинувачувала у вимаганні та отриманні хабара ексдепутата Луцької міськради Дмитра Москвича. Але суд тоді виправдав обранця, а на Наталію Кушнір за неправдиві свідчення так і не завели справу.

У судовому реєстрі нараховується кілька десятків справ, за якими Наталія Кушнір виступає як відповідач і боржник. Переважно це справи, пов'язані з іпотечними кредитами, про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, про підроблення документів, спори, що виникають із договорів позики, кредиту, банківського вкладу тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 березня 2024
14 березня 2024
08 березня 2024
09 лютого 2024
12 січня 2024
09 січня 2024
04 січня 2024
27 грудня 2023