Поділитись:

Зими будуть як у західній Європі: синоптик розповів, як зміниться клімат в Україні

Четвер, 27 жовтня 2022, 00:15

У Гідрометцентрі розповіли, якою буде погода взимку 2022-2023. Керівник відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик розповів, яка зима чекає на українців і попередив про ризик повені.

Синоптик зазначив, що в Україні починає посилюватись тенденція до скорочення весни та осені. Білик повідомив, що зимовий клімат у країні стає м'якшим і незабаром зими в Україні будуть як у Німеччині.

У Гідрометцентрі зазначили, що осінь та весна в Україні вже скоротилися. Тепер вони тривають у середньому місяць, а суворих зим майже немає.

Владислав Білик розповів:

Ми переходимо в європейський клімат зими, яка завжди була на території Німеччини, східної Європи. Там завжди: якщо випадає сніг, він полежить день-два, а потім перетворюється на якусь "кашу", тане. Плюс-мінус 5 градусів – така зима в середньому.

Синоптик сказав, що цієї зими не слід чекати затяжних морозів. Згідно з прогнозами Укргідрометцентру, можливі дуже короткочасні періоди з морозами до -20 градусів на північному сході та -25 градусів на сході. Також взимку не слід очікувати сильних та тривалих снігопадів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів