Поділитись:

Вегетаріанські сухпайки для ЗСУ: Зеленський відповів на петицію

П'ятниця, 07 жовтня 2022, 17:50
Вегетаріанські сухпайки для ЗСУ: Зеленський відповів на петицію

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію, в якій закликали запровадити вегетаріанські та веганські сухі пайки для Збройних сил України.

Відповідь опублікували на сайті глави держави під петицією, яка набрала 25 586 підписів, передає УНН.

Автор петиції Петро Павлов нагадав, що Міноборони України ще багато років тому планувало поступово переходити на харчування за стандартами, наближеними до армій країн НАТО. Серед них – врахування особливостей харчування військових.

«Будучи військовослужбовцем, людина має певні обмеження у виборі харчування, оскільки в багатьох ситуаціях залежить від того, чим саме її забезпечить держава (свою роль грає складність або повна відсутність можливостей купівлі харчів та самостійного приготування). Введення до існуючих сухих пайків додаткових, що зможуть врахувати дані особливості, зможуть вирішити цю проблему, зокрема в умовах відсутності "кухні", а саме в зонах безпосереднього виконання завдань», – зазначив автор петиції.

Володимир Зеленський відповів:

«Наразі слід зазначити, що норма харчування для військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань, які надають перевагу вегетаріанським продуктам харчування, відсутня. Ураховуючи вказане вище, я звернувся до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням опрацювати порушене в електронній петиції питання. Про результати розгляду автора електронної петиції поінформує Кабінет Міністрів України», – зазначив він.

Президент підкреслив, що бійців ЗСУ та інші військові формування повною мірою забезпечують продуктами відповідно до встановлених норм.

Нагадаємо: дві групи волонтерів зайнялися розробкою жіночої військової форми для ЗСУ, адже українські захисниці весь цей час змушені були перешивати під жіночу фігуру чоловічу форму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
11 квітня 2024
06 квітня 2024
05 квітня 2024
30 березня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
22 березня 2024
18 березня 2024