Поділитись:

В Україні для жінок розроблять окрему військову форму

Понеділок, 18 липня 2022, 11:50
В Україні для жінок розроблять окрему військову форму

Дві групи волонтерів зайнялися розробкою жіночої військової форми для ЗСУ, адже українські захисниці весь цей час змушені були перешивати під жіночу фігуру чоловічу форму.

Про це у понеділок, 18 липня, повідомляє «Кореспондент» з посиланням на ВВС News Україна.

У ЗСУ разом із добровольцями територіальних громад сьогодні служать близько 57 тисяч жінок. З них близько 32 тисячі перебувають у зоні бойових дій. Утім, жінкам-військовим досі видають чоловічу форму й чоловічу спідню білизну, їм бракує взуття менших розмірів та бронежилетів з урахуванням особливостей жіночої фігури. Жіноча форма передбачена лише парадна: кітель, спідниця й черевики на підборах.

«Проте парад проходить один раз на рік, а на лінії зіткнення жінки перебувають щодня з 2014 року», – каже депутатка Київської міської ради Ірина Никорак. Вона просуває ініціативу жіночої форми для українських військовослужбовиць.

Ідея виникла після численних запитів від жінок, які нині воюють на передовій. Волонтери пояснили, що чоловічі розміри та фасони одягу не відповідають жіночим. Так, штани можуть добре сидіти в стегнах, але бути великими в талії, у кітелів - довгі рукави, плече спускається майже до ліктя.

Через це жінкам доводиться перешивати форму або пристосовувати її шпильками та тактичним ременем у польових умовах, що дуже незручно та нефункціонально.

Розв'язанням цієї проблеми зайнялися дві групи волонтерів. Перша група працює за підтримки Офісу президента у рамках проєкту першої леді «безбар'єрність». Друга - на чолі з депутаткою Київради Іриною Нікорак – Arm Women Now. Міноборони провело зустріч з обома групами, і тепер вони спільно працюють.

Волонтери повинні проаналізувати досвід у сфері жіночої форми в інших арміях та звернути увагу на типи фігур. Очікується, що на перших етапах індивідуально підбиратимуть одяг жінкам.

Першу партію штанів, кітелів та тактичної білизни вже цього тижня передадуть захисникам на безоплатній основі. Жінки повинні протестувати форму та переконатися, що вона функціональна та зручна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
18 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
14:00
10 квітня 2024
09 квітня 2024
08 квітня 2024
11:49
05 квітня 2024