Поділитись:

Недопад звільнив свого радника, який оскандалився відпочинком у Туреччині

Четвер, 06 жовтня 2022, 16:02
Недопад звільнив свого радника, який оскандалився відпочинком у Туреччині

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад звільнив свого позаштатного радника з питань гуманітарної допомоги Олександра Кулакова, який нещодавно потрапив у гучний скандал через відпочинок з родиною у Туреччині. 

Голова обласної ради повідомив про це у фейсбуці у четвер, 6 жовтня. 

«Шановна громадо, вважаю за обов’язок прояснити ситуацію із закордонним вояжом мого позаштатного радника Олександра Кулакова, яка викликала справедливу критику активної спільноти. Я не уповноважував його на цю поїздку і про його перебування в Туреччині, як і усі ви, дізнався із соціальних мереж. Враховуючи цю обставину, а також суспільний резонанс, 5 жовтня мною підписано розпорядження про позбавлення Олександра Кулакова повноважень громадського радника з питань гуманітарної допомоги. 

Хочу зауважити, що цей позаштатний статус ґрунтувався на добровільних засадах і не передбачав оплати. Заради справедливості зазначу, що делеговані мною Олександру Кулакову доручення із залучення міжнародної допомоги були результативними: Волинь отримала і спрямувала на передову, прифронтові території, шпиталі та для потреб вимушених переселенців сотні тонн різноманітних гуманітарних вантажів. Проте, попередні заслуги не повинні бути амністією для прикриття сумнівних вчинків. Не втрачаємо єдності, працюємо далі. У нас пріоритетна мета – перемога», – написав Григорій Недопад. 

Нагадаємо, мережу обурив той факт, що радник з питань гуманітарної допомоги, чоловік призовного віку у час війни відпочиває з родиною за кордоном. Про відпочинок у мережі дізналися після серії сторіз, які опублікувала дружина Олександра Кулакова. На одній з них був підпис «Мабуть, найкращий наш період життя за останні 10 років». 

Недопад звільнив свого радника, який оскандалився відпочинком у Туреччині 

Сам Кулаков у коментарі журналістам сайту новин Луцька і Волині «Конкурент» казав, що поїхав за кордон «з гуманітарних питань».

«Офіційно я зараз перебуваю у відпустці. За кордон поїхав з гуманітарних питань. Спочатку в Румунію, потім в Туреччину. З собою взяв родину. З румунами працюємо буквально з початку війни, понад 100 тонн допомоги вже завезли з Румунії. На рахунок Туреччини, то зараз є величезна потреба у зимовій військовій формі. Тут виготовляють форму високої якості та за помірну ціну. Хочемо взяти зразки та домовитися про поставки в Україну. Попутно на декілька днів привіз дітей до моря», – прокоментував посадовець.

Також Олександр Кулаков додав, що від початку війни активно займався волонтерською діяльністю. Однак, його перебування із сім'єю у Туреччині засудили навіть люди, яким він неодноразово допомагав.

«Не хочу зараз відкривати всі карти, чому я власне сюди приїхав, але вже провів ряд продуктивних зустрічей з представниками турецьких виробництв. Як тільки буду мати вже конкретний результат, викладу великий пост про все це. Війна дійсно показує, хто є хто, і дуже показовим є те, що люди, які рознесли цю інформацію мережею, є моїми добрими знайомими», – додав Олександр Кулаков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів