Поділитись:

Процедури зі вступу України в НАТО мають розпочатися вже зараз, – міноборони Литви

Понеділок, 03 жовтня 2022, 13:54
Процедури зі вступу України в НАТО мають розпочатися вже зараз, – міноборони Литви

Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас заявив, що анексія п'ятої частини території України повернула країну, яка бореться за виживання, на передові позиції щодо рішення подати заявку на членство в НАТО.

Про це він сказав на засіданні ради партії литовських консерваторів, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Delfi.

«Литва підтримує політику відчинених дверей, тому Україна може розраховувати на нашу беззастережну підтримку, навіть якщо це здається важкою метою», – сказав міністр.

За словами Анушаускаса, переговори та формальні процедури щодо прийому України до альянсу мають розпочатися вже зараз, «попри війну».

«Найголовніше – це не спрощені процедури прийому до НАТО, які були застосовані до Швеції та Фінляндії, а консенсус 30 країн – згода про те, що цю країну можна прийняти до НАТО, і сам процес має розпочатися незалежно від війни», – сказав він.

За його словами, в такому випадку країни Заходу не можуть залишатися на тій самій позиції, що й до війни.

«Гарантії безпеки для України мають бути підвищені вже зараз», – додав він. 

Нагадаємо: президенти дев’яти країн Північноатлантичного Альянсу з Центральної та Східної Європи в неділю, 2 жовтня, опублікували спільну заяву, в якій засудили анексію росією українських територій і закликали НАТО суттєво збільшити військову допомогу Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів