Поділитись:

Україна буде поглиблювати інтеграцію в НАТО – Резніков

Субота, 01 жовтня 2022, 20:17
Україна буде поглиблювати інтеграцію в НАТО – Резніков

Україна вже співпрацює з НАТО у секторі оборони глибше, ніж деякі формальні члени Північноатлантичного альянсу, і буде поглиблювати цю інтеграцію.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков у Facebook.

"У секторі оборони ми вже співпрацюємо з Альянсом глибше, ніж деякі його формальні члени, які заслуговують титулу "головного союзника Росії в НАТО", – йдеться у повідомленні.

Ми і надалі будемо поглиблювати фактичну інтеграцію у сфері оборони. Адже це взаємовигідна співпраця. Міць сил оборони України вже усі оцінили".

Глава Міноборони нагадав, що НАТО – це не тільки про оборону, але й про спільні цінності.

За словами Резнікова, забезпечення стійкості демократичних інституцій, відновлення довіри до правосуддя, надійний захист громадянських свобод і прав людини – це також важливі компоненти інтеграції до НАТО.

Рішення президента про подання заявки на вступ до Альянсу він назвав продовженням інтеграції і запевнив, що Україна пройде цей шлях крок за кроком.

"Сьогодні ми маємо великий арсенал західної зброї, якою успішно б’ємо російських окупантів. 11 місяців тому, коли я просив надати Україні стінгери, у відповідь чув, що це неможливо. Все змінилося. Український народ, українські захисники і захисниці, українська влада зробили неможливе – можливим. У нас все вийде", – підсумував Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів