Поділитись:

Жданов заявив, що росія може атакувати Луцьк і Львів (відео)

П'ятниця, 30 вересня 2022, 10:33

Російські окупанти можуть багатотисячним угрупованням рушити на Луцьк і Львів. Один зі сценаріїв – такими  діями загарбники захочуть відрізати Україну від постачання західної зброї, проте є великі сумніви, що це їм вдасться. 

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов.

«Якщо буде масове перекидання, припустимо, тисяч 100 або 150 вони перекинуть, то на зимову військову кампанію ми можемо говорити про те, припустити, що вони будуть готувати ударне угрупування на Волинську область. Те, що, пам’ятаєте, ми в березні, квітні і травні обговорювали ймовірність. І я казав, що, найімовірніше, це не повтор на Київ, а похід на Луцьк і Львів. Ось у цьому напрямку», – сказав він.

За словами експерта, головне завдання буде відрізати Україну від постачання західного озброєння. Сьогодні це не має такого критичного значення, адже західний кордон у нас – більше тисячі кілометрів і постачання йде через весь кордон. Тому навіть дійти до Львова тими силами, які зараз є в окупантів, недоцільно.

«Якщо вони зберуть 500 тисяч до нового року, як вони хочуть зібрати, то так, вони можуть розглядати два оперативні напрямки – це на Київ і на Луцьк-Львів. Ну, судячи із заяв, і я схильний йому вірити, секретаря РНБО Данілова, ми готові до зустрічі», – зазначив Жданов. 

Жданов наголосив, що Україна дуже довго готувала північний кордон, і зустріч ворога буде дуже серйозною. За його словами, ЗСУ не залишать окупантам жодного шансу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів