Поділитись:

У луцькому університеті виготовляють зарядні станції (відео)

Понеділок, 19 вересня 2022, 11:07

У Луцькому національному технічному університеті виготовляють портативні зарядні станції, які згодом передаватимуть для українських військових на фронт.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного.

Як розповів автор ідеї, викладач кафедри електроніки і телекомунікацій Микола Хвищун, зарядна станція складається із сонячної панелі, блоку акумуляторів, інвертора, батареї від електроавтомобіля та інших дрібніших запчастин.

 

З його слів, пристрій дає можливість підключати або заряджати мобільні телефони, планшети, ноутбуки, електродрелі, освітлювальні системи, які працюють від 220 В, загальною потужністю до 700 Вт. Система може працювати впродовж п'яти-шести годин.

«Ми можемо заряджати наші батареї, які використовуємо від електромобіля Nissan Leaf, як від сонячної панелі, так і за допомогою перехідників від автомобіля», – говорить викладач.

 

Як зазначив завідувач кафедри Валентин Заблоцький, військові, які служать в підрозділах артилерії та бронетанкових військах, зараз потребують таких зарядних пристроїв. Каже: зарядна станція покращить побут бійців.

«Військові говорять, що їм потрібно заряджати професійні ґаджети, більшість з яких потребує підключення і живлення 220 В. Крім того, станції можуть забезпечити елементарний підігрів води. У танку розмістити і забезпечити якесь освітлення або в укритті, в якому вони знаходяться», – додав викладач.

 

Валентин Заблоцький додав: наразі запчастини до пристрою науковці купують за власні гроші, тому просить небайдужих лучан і волинян приносити на кафедру електроніки і телекомунікацій ЛНТУ відпрацьовані блоки живлення, інвертори, акумулятори та сонячні панелі, аби таким чином допомогти українським військовим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів