Головне у Луцьку: підсумки тижня, що минає

Неділя, 04 вересня 2022, 21:00

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині тижня, що минає:

Про те, що підстав для здорожчання проїзду в луцьких тролейбусах немає

 

Протягом найближчого часу вартість проїзду в електротранспорті Луцька не переглядатимуть. Це пов’язано зі збільшенням пасажиропотоку в тролейбусах міста. Багато лучан пересіли на тролейбус після останнього здорожчання проїзду в маршрутках.

Директор департаменту економічної політики Луцької міської ради Борис Смаль розповів, що нині, після подорожчання проїзду в міських автобусах, більшість пасажирів користуються тролейбусами.

Про те, що Луцькрада звернулася до центральної влади, щоб звільнити захисників Маріуполя

 

Рідні луцьких захисників, які обороняли Азовсталь, звернулися до депутатів «Громадянського руху «Свідомі» із проханням, аби міська влада звернулася до колег у парламенті та офісу президента, міжнародних організацій, щоб українських воїнів чимшвидше повернули в Україну.

На черговій сесії, яка відбулася 31 серпня, депутати Луцької міської ради скерували текст звернення до центральних органів влади.

У зверненні йдеться про те, що збройна агресії росії проти України триває 8 років та переросла у повномасштабне вторгнення, що стало черговим підтвердженням основної мети загарбника – знищити українську державу та український народ будь-якими методами.

Про водія маршрутки, який брав з пасажирів готівку при контролерові

 

У луцькій маршрутці контролер ігнорував те, що пасажири розраховувалися за проїзд готівкою. Крім того, водій у присутності контролера спокійно передавав пасажирам решту.

Момент потрійного порушення правил перевезення і контролю у громадському транспорті зафіксувала на відео очевидиці інциденту. Кадри потрапили до очільника департаменту економічної політики Луцької міської ради Бориса Смаля.

«Влетить» за таке і контролеру, і водієві.

Про мешканку Володимира, яка підтримувала росію

 

Правоохоронці встановили, що мешканка міста Володимир систематично та публічно агітувала у соціальних мережах за повалення конституційного ладу в Україні та захоплення державної влади, підтримувала та виправдовувала дії держави-агресора, розпалювала національну ворожнечу та принижувала честь та гідність українців. 

Слідчі Управління СБ України у Волинській області повідомили волинянці  про підозру у вчиненні нею злочинів, передбачених ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками), ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).  

Про те, що місто подарувало лучанці квартиру, а вона її занедбала

 

Лучанка отримала від міськради квартиру на вулиці Ківерцівській, але в ній не проживає, навіть не поспішає її приватизувати. Помешкання руйнується, нарікають сусіди.

«Був грибок. Я відразу не могла зрозуміти, чому він з’явився. Пройшло трохи часу – знову грибок», – нарікає Віра Близнюк.

Через місяць після останнього ремонту її квартиру знову потрібно приводити до ладу. Новенькі шпалери покриваються цвіллю. Причина, запевняє лучанка, – у сусідній квартирі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: