Поділитись:

СБУ на Волині повідомила про підозру ворожій пропагандистці (відео)

П'ятниця, 02 вересня 2022, 12:31
СБУ на Волині повідомила про підозру ворожій пропагандистці (відео)

Правоохоронці встановили, що мешканка міста Володимир систематично та публічно агітувала у соціальних мережах за повалення конституційного ладу в Україні та захоплення державної влади, підтримувала та виправдовувала дії держави-агресора, розпалювала національну ворожнечу та принижувала честь та гідність українців. 

Про це у п'ятницю, 2 вересня, повідомила речниця управління СБУ у Волинській області Іванна Поліщук.

Слідчі Управління СБ України у Волинській області повідомили волинянці  про підозру у вчиненні нею злочинів, передбачених ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками), ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).  

Судом до підозрюваної застосовано запобіжний захід – тримання під вартою. 

Заходи з викриття проведені співробітниками Управління СБ України у Волинській області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
25 квітня 2024
13:36