Поділитись:

Головне у Луцьку: підсумки тижня, що минає

Неділя, 04 вересня 2022, 21:00
Головне у Луцьку: підсумки тижня, що минає

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині тижня, що минає:

Про те, що підстав для здорожчання проїзду в луцьких тролейбусах немає

Головне у Луцьку: підсумки тижня, що минає 

Протягом найближчого часу вартість проїзду в електротранспорті Луцька не переглядатимуть. Це пов’язано зі збільшенням пасажиропотоку в тролейбусах міста. Багато лучан пересіли на тролейбус після останнього здорожчання проїзду в маршрутках.

Директор департаменту економічної політики Луцької міської ради Борис Смаль розповів, що нині, після подорожчання проїзду в міських автобусах, більшість пасажирів користуються тролейбусами.

Про те, що Луцькрада звернулася до центральної влади, щоб звільнити захисників Маріуполя

Головне у Луцьку: підсумки тижня, що минає 

Рідні луцьких захисників, які обороняли Азовсталь, звернулися до депутатів «Громадянського руху «Свідомі» із проханням, аби міська влада звернулася до колег у парламенті та офісу президента, міжнародних організацій, щоб українських воїнів чимшвидше повернули в Україну.

На черговій сесії, яка відбулася 31 серпня, депутати Луцької міської ради скерували текст звернення до центральних органів влади.

У зверненні йдеться про те, що збройна агресії росії проти України триває 8 років та переросла у повномасштабне вторгнення, що стало черговим підтвердженням основної мети загарбника – знищити українську державу та український народ будь-якими методами.

Про водія маршрутки, який брав з пасажирів готівку при контролерові

Головне у Луцьку: підсумки тижня, що минає 

У луцькій маршрутці контролер ігнорував те, що пасажири розраховувалися за проїзд готівкою. Крім того, водій у присутності контролера спокійно передавав пасажирам решту.

Момент потрійного порушення правил перевезення і контролю у громадському транспорті зафіксувала на відео очевидиці інциденту. Кадри потрапили до очільника департаменту економічної політики Луцької міської ради Бориса Смаля.

«Влетить» за таке і контролеру, і водієві.

Про мешканку Володимира, яка підтримувала росію

Головне у Луцьку: підсумки тижня, що минає 

Правоохоронці встановили, що мешканка міста Володимир систематично та публічно агітувала у соціальних мережах за повалення конституційного ладу в Україні та захоплення державної влади, підтримувала та виправдовувала дії держави-агресора, розпалювала національну ворожнечу та принижувала честь та гідність українців. 

Слідчі Управління СБ України у Волинській області повідомили волинянці  про підозру у вчиненні нею злочинів, передбачених ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками), ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).  

Про те, що місто подарувало лучанці квартиру, а вона її занедбала

Головне у Луцьку: підсумки тижня, що минає 

Лучанка отримала від міськради квартиру на вулиці Ківерцівській, але в ній не проживає, навіть не поспішає її приватизувати. Помешкання руйнується, нарікають сусіди.

«Був грибок. Я відразу не могла зрозуміти, чому він з’явився. Пройшло трохи часу – знову грибок», – нарікає Віра Близнюк.

Через місяць після останнього ремонту її квартиру знову потрібно приводити до ладу. Новенькі шпалери покриваються цвіллю. Причина, запевняє лучанка, – у сусідній квартирі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів