Поділитись:

На Львівщині запустили нову газову свердловину

Субота, 03 вересня 2022, 10:25
На Львівщині запустили нову газову свердловину

У Львівській області в межах РЕС проєкту запрацювала нова високодебітна газова свердловина.

Про це повідомляє Укргазвидобування.

Проєктування та спорудження свердловини відбувалося компанією Expert Petroleum, що є партнером Укргазвидобування в межах РЕС проєкту. Свердловина була пробурена та запущена в роботу в рекордні терміни – 18 днів. Вона забезпечуватиме видобуток 115 тис. куб. м газу на добу.

«Сьогодні Карпатський регіон є важливим напрямком стабілізації виробництва та компенсації втрат, які ми понесли від початку широкомасштабної війни. Ми розраховуємо на зростання видобутку на виснажених родовищах в межах проєкту РЕС з Expert Petroleum та працюємо над новими перспективними проєктами в цьому регіоні», – повідомив т.в.о. генерального директора Укргазвидобування Олександр Романюк.

Зазначається, що основним чинником, що привів до такого гарного результату, стало просунуте моделювання пласта та ретельний підбір місця закладання нової свердловини.

Наразі інженери Expert Petroleum далі аналізують показники роботи свердловин, щоб оптимізувати роботу родовища з позицій колектора та наземних об’єктів.

Довідково:
Укргазвидобування та Expert Petroleum з 1 жовтня 2020 року розпочали співпрацю на умовах підвищення видобутку (production enhancement contract – PEC). Міжнародний партнер за результатами конкурсного відбору отримав в управління 13 виснажених газових родовищ у Львівській області та зобов’язався наростити видобуток на 300 млн куб. м впродовж 5-и років. Обсяг інвестицій при цьому має становити щонайменше 1 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів