Поділитись:

Взимку температура в оселях буде на 4 градуси нижче за норму, – Вітренко

Понеділок, 29 серпня 2022, 10:02

Голова «Нафтогазу» Юрій Вітренко заявив, що температура в приміщеннях цієї зими буде приблизно на 4 градуси нижче за норму, а опалювальний сезон почнеться пізніше і закінчиться раніше, ніж зазвичай.

Про це пише Українська правда, посилаючись на The Guardian

Зі слів голови «Нафтогазу», на українців, імовірно, чекає найхолодніша зима за останні десятиліття.

Він зазначив, що температура в приміщеннях буде встановлена ​​на рівні 17–18°C, що приблизно на чотири градуси нижче за норму, і порадив людям запастися ковдрами та теплим одягом на випадок, якщо температура надворі впаде нижче -10°C.

Також Вітренко зазначив, що опалювальний сезон цього року розпочнеться пізніше і закінчиться раніше, ніж зазвичай.

«Без (західної, – ред.) фінансової підтримки нам не вистачатиме газу, а це означатиме, що у нас будуть дуже високі ризики виходу з ладу енергосистеми», – сказав глава «Нафтогазу».

Він повідомив, що Україні потрібно близько 10 мільярдів доларів на імпорт газу.

На думку Вітренка, союзники України розуміють цю необхідність, але він не може бути впевненим, що Україна отримає кошти, бо «дуже важко бути впевненим під час війни».

Він також зазначив, що поточні розрахунки можуть змінитися, якщо, наприклад, росія націлиться на важливу газову інфраструктуру України, електростанції чи об'єкти з видобутку газу.

Видання нагадує, що близько 50 % газових родовищ України перебувають у Харківській області, неподалік лінії фронту.

Вітренко повідомив, що на випадок атак росії на газову інфраструктуру чи об'єкти газовидобутку Україна готує аварійні комплекти, які можуть обслуговувати до 200 000 осіб, включаючи мобільні котельні, мобільні теплові пункти та дизельні електрогенератори.

«Якщо таке велике місто, як Київ чи Харків (відріжуть, – ред.), звичайно, (комплектів, – ред.) буде недостатньо, але в деяких невеликих містах ці аварійні комплекти матимуть значення», – сказав Вітренко, додавши, що все залежить від масштабу збитків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів