Поділитись:

Без гарячої води і +16ºС в оселях: у Луцьктеплі міркують, як економити взимку газ

Четвер, 25 серпня 2022, 13:50
Без гарячої води і +16ºС в оселях: у Луцьктеплі міркують, як економити взимку газ

фото ілюстративне

Мінрегіон переконує, що в новому опалювальному сезоні газ в українців буде, проте у Луцьку готуються до можливих проблем і шукають шляхи, аби уникнути їх.

Про це йшлося сьогодні, 25 серпня, на розширеній нараді у міського голови, – повідомляє управління інформаційної роботи міської ради.

Зі слів міського голови Ігоря Поліщука, всупереч заміні певної кількості мереж, вони у Луцьку зношені. Тож необхідно збільшити кількість аварійних бригад, які будуть працювати в період опалювального сезону.

«Крім того, потрібно провести переговори з підрядниками, які мають відповідну техніку і можуть допомогти нам в усуненні поривів та вирішенні інших проблем, які можуть виникати на мережах», – зазначив мер міста.

Раніше міністр розвитку громади та територій Олексій Чернишов повідомив, що центральні органи влади вживають усіх необхідних заходів для того, щоб газ був. Є певна кількість газу, який закачаний в резервуари, але може бути будь-яка ситуація.

Також Луцька міська рада подала заявку по проєкту USAID на отримання великої кількості наметів, 253 дизель-генераторів (потужністю від 2 кВт до 500 кВт), електричних обігрівачів, буржуйок, пересувних модульних котелень, польових кухонь та багато іншого. Все це, зі слів Ігоря Поліщука, допоможе громаді протриматись у разі відсутності газу. Відповідним службам доручили сконтактувати з партнерами проєкту щодо уточнення можливості постачання необхідного обладнання. У разі відсутності постачання, потрібно своїм коштом придбати пічки, дизель-генератори та все необхідне.

Директор ДКП «Луцьктепло» Іван Скорупський зазначив, що підприємство впровадило заходи щодо економії природного газу: проведено реконструкцію двох квартальних котелень із заміною пальників, автоматики, димососів та вентиляторів на 4-х котлах, ще три котельні в роботі. Виконуються роботи із заміни 43-х великих мережних насосів. У житлових будинках встановлено 53 індивідуальних теплових пункти, в роботі ще 23. Здійснено оснащення комерційними приладами обліку теплової енергії 50 житлових будинків, в роботі 35. Замінено модуль нагріву на даховій котельні. Замінили найбільш аварійну ділянку на вулиці Кравчука. Виконано капітальний ремонт теплових мереж та п’яти теплових камер із заміною запірної арматури.

Окрім того, створено аварійний запас труб, арматури та інших матеріалів на суму на загальну суму понад 9,0 млн грн. Придбано два зварювальних генератори на суму 288 тис. грн.

У разі дефіциту природного газу або зменшення його тиску в ГРМ підприємство розглядає декілька змін у виробництві:

  1. Можливе зменшення нормативної температури внутрішнього повітря в будівлях мешканців м. Луцька до 16ºС, що дасть змогу зменшити споживання природного газу на рівні 10 % від загального об’єму.
  2. Припинення або зміна графіку подачі гарячої води споживачам в опалювальний період, що дасть змогу зменшити споживання природного газу до 3 млн м³.
  3. Закільцювання теплових мереж між котельнями та переключення споживачів двох котелень на одну (при технічній можливості).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 березня 2024
19 березня 2024
13 березня 2024
10:55
12 лютого 2024
13:15
06 лютого 2024
25 січня 2024
12 січня 2024
25 грудня 2023
24 грудня 2023
20 грудня 2023