Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 26 серпня

П'ятниця, 26 серпня 2022, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 26 серпня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за п'ятницю, 26 серпня:

Про 20-річного нацгвардійця, який застрелився у Луцьку:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 26 серпня 

У Луцьку на території військової частини Національної гвардії виявили тіло бійця строкової служби. Юнак посеред ночі застрелився з кулемета.

Трагедія сталась напередодні Дня Незалежності. Повідомляють, що чули два постріли, проте тіло виявили лише тоді, коли хлопця прийшли змінити на посту.

Подробиці смерті строковика з’ясовує Державне бюро розслідувань. Судово-медичну експертизу вже провели, проте результатів її поки не оголошують. Чи було це самогубство – наразі невідомо.

Про прощання із гранатометником Богданом Федосенком:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 26 серпня 

У Луцьку знову чути траурні дзвони. Місто прощається із захисником України Богданом Федосенком, який загинув 17 серпня, борючись за незалежність України. 

Прощання відбулося у Свято-Троїцькому кафедральному соборі в центрі міста у п'ятницю, 26 серпня.

Лучанин Федосенко Богдан Миколайович 17.10.1972 року народження, призваний на військову службу по мобілізації 05.04.2022 на посаду стрільця-помічника гранатометника до механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти військової частини. Старший солдат Федосенко Богдан Миколайович внаслідок отриманих поранень та травм при виконанні бойового завдання поблизу населеного пункту Зайцеве Бахмутського району Донецької області, захищаючи територіальну цілісність та незалежність України, помер 17.08.2022.

Про смерть від ворогів захисників із Волині:

Від важкого поранення у лікарні в Дніпрі помер старший солдат Сергій Лавренчук з села Звірів.

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 26 серпня 

Старший солдат Лавренчук Сергій Тарасович із села Звірів помер 25 серпня 2022 року у клінічній лікарні ім. Мечникова у Дніпрі від тяжкого поранення в голову, отриманого під час захисту Батьківщини 13 серпня біля села Мар'янка.

Герой, який відважно боронив територіальну цілісність та незалежність України, був призваний на військову службу під час мобілізації 5 березня 2022 року. 

Також на війні загинув захисник України –  мешканець Нововолинська Олександр Заколодний.

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 26 серпня 

Про це у п'ятницю, 26 серпня, повідомив у фейсбуці міський голова Нововолинська Борис Карпус.

Інформацію щодо прибуття тіла та чину погребіння повідомлять згодом.

Вічна пам'ять і слава Героям!

Про порятунок з річки півторарічного хлопчика:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 26 серпня 

У Камінь-Каширській громаді на місцевій водоймі чоловік врятував півторарічну дитину, яка тонула.

Волинянин Вадим Андрусь проїжджав біля річки й побачив, як за течією пливе дитина, зрозумів, що трапилось щось погане і кинувся на допомогу. Витягнув із води хлопчика, який уже не рухався, і взявся реанімувати. Через трохи дитина почала подавати ознаки життя, дихати.

Про «нелюбов» до мунвартівців:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 26 серпня 

У Луцьку місцеві мешканці звернулися до влади міста з вимогою ліквідувати департамент муніципальної варти та провести розслідування діяльності департаменту та її очільниці за весь період існування муніципальної варти.

Про те, які професії обирають абітурієнти у волинських вишах:

Попри війну, на Волині два найбільші університети – Волинський національний університет імені Лесі України та Луцький національний технічний університет – продовжують роботу. Вступна кампанія триває, і абітурієнти вступають на обрані спеціальності.

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 26 серпня

Інші цікаві новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів