Родині загиблого волинського прикордонника подарували його портрет із сірників (фото)

Субота, 20 серпня 2022, 16:21

Батькам волинського прикордонника, який загинув, захищаючи України, подарували його портрет, виготовлений із сірників. 

Про це повідомляє Західне регіональне управління Державної прикордонної служби України у Фейсбуці.

Життя прикордонника Миколи Ткачука обірвалося 24 березня цього року. Він загинув на Донеччині під час обстрілу з ворожого танка.

«У вересні планував приїхати у відпустку, щоб провести найменшу донечку Маргариту в школу. З дружиною Оксаною збиралися відзначити 23 роки спільного життя й поїхати у сімейну подорож. Та не судилося. Замість нього до рідних тепер навідуються колеги з Волинського прикордонного загону, в одному з підрозділів якого Микола проходив службу до серпня минулого року», – йдеться у дописі.
Ексклюзивний портрет сина прикордонники презентували батькам загиблого під час чергової зустрічі. Виготовив його односелець Миколи – місцевий майстер Юрій Семенюк.
 
 
 
25 тисяч сірників, 23 кольори та три тижні кропіткої праці, і пронизливий погляд, ніби живий, дивиться на рідних. На знімку, з якого майстер виготовляв портрет, Микола зі своєю чотирилапою напарницею патрулює ділянку українсько-польського кордону. Фото зроблене торік, незадовго до того, як прикордонник відправився боронити східні рубежі нашої країни.
 
 
 
«З Миколою ми познайомилися 2019 року, разом проходили службу, заступали разом у наряд постійно. Мені було цікаво дуже, як він розказує про собак, був кінологом дуже хорошим. Я вирішив теж піти в кінологи й разом служили», – розповів Віктор Кукевич.
 
Немає й дня, щоб про Миколу не згадували його дружина Оксана та дочки, особливо наймолодша Маргарита.
 
 
 
«Ми їй сказали, але як оце пояснити, як – не можу просто пояснити. Вона не вірила спочатку. А потім уже, коли в церкві побачила, що він лежить, то казала, що наш тато – найгарніший. Фактично ми щодня ходимо на кладовище. Вона перша біжить. Якщо я знаю, що її десь нема, то вона побігла туди. Навіть сусіди є, що на машині їдуть, бачать, що вона біжить, і підвозять додому», – поділилася Оксана.
Для майбутньої школярки прикордонники теж приготували подарунок, а саме шкільний рюкзак із зображеними фламінго, який вона дуже хотіла, та різноманітне письмове приладдя.
 
 
 

Нагадаємо, що на Волині судили військовозобов'язаного чоловіка, який, намагаючись незаконно виїхати з України, виготовив печатки лікарів на 3D принтері й сам собі «наштампував» діагнозів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: