Поділитись:

Юні лучанки допомагають формувати пакунки для українців у звільнених регіонах (відео)

Понеділок, 15 серпня 2022, 18:30
Юні лучанки допомагають формувати пакунки для українців у звільнених регіонах (відео)

У школярів літні канікули, та коли у твоїй країні триває повномасштабна війна, відпочинок – не на часі.

17-річна Настя попередні роки зазвичай проводила літо у селі: прогулянки з друзями та відпочинок на озері. Нині замість цих розваг вона разом зі своїми подругами волонтерить у штабі «Свідомих»

Тут чимало роботи. Сотні коробок, в які потрібно поскладати необхідні товари.

Юні волонтери долучилися до формування «сімейних пакунків», які «Свідомі» згодом розвозять у постраждалі від війни регіони. До слова, діти волонтерять за згодою батьків.

Діти формують пакунки самостійно: тут їжа, макаронні вироби, консерви, печиво, олія, борошно, засоби гігієни та інші речі.

Волонтерка та депутатка Луцької міської ради Алла Надточій розповідає: підтримка та громадянська позиція дітей є надважливою.

«Ми формуємо сімейні пакунки. Ми обговорюємо з дівчатами, що ми саме туди кладемо. Для чого ми це робимо. Звичайно залучити вже було легше. Це наші знайомі, це діти наших колег. І це досить приємно», – каже депутатка.

Алла НадточійАлла Надточій
 

Волонтери «Громадянського руху "Свідомі"» від початку повномасштабного російського вторгнення допомагають постраждалим від війни українцям.

Вони уклали угоди із міжнародними організаціями, завдяки яким надається допомога людям. «Свідомі» побували уже в багатьох постраждалих від війни містах: Ірпені, Сумах, Харкові, Миколаєві та Чернігові.

Детальніше – у сюжеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів