Поділитись:

Кого хоронитимуть на Алеї почесних поховань у Гаразджі

П'ятниця, 15 липня 2022, 13:24

Виконавчий комітет Луцької міської ради 13 липня ухвалив положення про Алею почесних поховань на кладовищі у селі Гаразджа.

Як вбачається із документа, похованню чи перепохованню на Алеї почесних поховань підлягають військовослужбовці, працівники Національної поліції України, які загинули чи померли під час участі в бойових діях проти російських окупанті. 

Поховані на Алеї можуть бути лише ті Герої, які були зареєстровані або проживали не менше п’яти років у населених пунктах Луцької міської територіальної громади. Або ж сім’ї яких зареєстровані чи не менше п’яти років проживають у Луцькій ОТГ.

Положення нормативно закріплює місця для таких поховань з метою гідного пошанування подвигу загиблих військовослужбовців, прояву поваги та шани до їх самопожертви від влади та суспільства, уважного та дбайливого ставлення до родин загиблих, координацію ініціатив та заходів між органами місцевого самоврядування та територіальною громадою.

Поховання на Алеї почесних поховань здійснюється на підставі повідомлення Луцького об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, органу Національної поліції України про загибель (настання смерті внаслідок отримання поранення, контузії) військовослужбовця, працівника Національної поліції України під час участі в бойових діях.

Перепоховання здійснюється з дотриманням вимог статті 21 Закону України «Про поховання та похоронну справу».

Поховання чи перепоховання загиблих і померлих проводиться на підставі підтверджуючих документів коштом бюджету Луцької міської територіальної громади.

Благоустрій та охорону Алеї почесних поховань на кладовищі у селі Гаразджа забезпечує Луцький спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування коштом бюджету Луцької міської територіальної громади згідно з річним кошторисом бюджетних призначень на кожен рік.

Виготовлення та монтаж надмогильного пам’ятника існуючого зразка забезпечує департамент житлово-комунального господарства міської ради.

Підпоховання померлих членів родини до існуючої могили на Алеї почесних поховань заборонено.

Нагадаємо, що звання почесних громадян Луцької міської територіальної громади пропонують присвоїти одному учаснику АТО та трьом народним артистам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів