Поділитись:

Герой АТО чи народні артисти: хто може стати почесним громадянином Луцька

Четвер, 14 липня 2022, 12:48

Звання почесних громадян Луцької міської територіальної громади пропонують присвоїти одному учаснику АТО та трьом народним артистам.

Відповідне подання скерували Луцькому міському голові.

Як вбачається з документа, звання пропонують присвоїти Сулимі Сергію Олексійовичу, учаснику Антитерористичної операції на Сході України. Клопотання надійшло від Громадської організації «Члени родин загиблих в АТО «Надія».

Довідково: Сергій Сулима народився 9 жовтня 1980 року у місті Луцьку. Закінчив загальноосвітню школу та вище професійне училище Луцька. Проходив строкову службу. Протягом 2015–2016 років проходив службу у ЗС України за мобілізацією. У жовтні 2020 року підписав контракт у складі одного 10-ї гірсько-штурмової бригади «Едельвейс». 26 березня 2021 року разом з сержантами Світланою Земліною та Олексієм Косташеком кинувся на допомогу пораненим українських військових поблизу селища Шумів Донецької області, де з побратимами потрапив під обстріл. Загинув під час відступу 3 квітня 2021 року внаслідок підриву на ворожій міні в районі селища Шуми на Донеччині. Похований на кладовищі у селі Гаразджа Волинської області.

 

Також почесні звання планують присвоїти трьом народним артистам України: Антоніні, Світлані та Валерію Мареничам – учасникам гурту «Тріо Маренич».

Відповідне клопотання підготували депутати фракції «Європейська солідарність» у Луцькій міській раді.

«Тріо Маренич», також Мареничі або тріо Мареничів — український музичний колектив, що виконував пісні в народному стилі в основному українською мовою. У репертуарі гурту були як народні, так і авторські пісні, у тому числі власні твори. Багато з народних пісень аранжували учасники групи, в основному Антоніна Маренич. Найбільшу популярність група набула в СРСР наприкінці у 70-80 роках. Гурт розпався 2004 року, його учасники згодом почали сольні кар'єри.  

 

Депутати Луцької міської ради розглянуть проєкт рішення на черговій сесії 27 липня.

Нагадаємо, що улітку 2021 року це звання почесного громадянина Луцька отримав художній керівник академічного камерного оркестру «Кантабіле» Волинської обласної філармонії, заслужений діяч мистецтв України, народний артист України Товій Рівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів