Зливав відходи на околицях: у Луцьку водія вантажівки оштрафували на 34 тисячі гривень (фото)

Неділя, 10 липня 2022, 13:10

У Луцьку суд призначив 34 тис. грн штрафу водієві вантажівки, який вночі зливав відходи з автоцистерни на околиці міста.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Інцидент стався в ніч з 15 на 16 грудня 2021 року на вулиці Гущанській у Луцьку. Патрульні помітили вантажівку MAN, водій якої зливав відходи з автоцистерни.

 

Водій не зміг пояснити поліцейським, що за речовина у цистерні і чому він зливає її вночі, тому для закриття справи вирішив дати правоохоронцям 12 тис. грн. Патрульні грошей не взяли, натомість викликали на місце слідчо-оперативну групу.

 

Як показала експертиза, водій зливав на узбіччя відходи, що містили нафтопродукти, сульфати, фосфор та нітрати, завдавши збитків навколишньому середовищу на понад 4 тис. грн.

Щодо чоловіка розпочали кримінальні провадження за двома статтями: ч.1 ст. 369 ККУ (Надання неправомірної вигоди службовій особі) та ч.1 ст. 239 ККУ (Забруднення земель).

Наприкінці квітня обвинувачений уклав угоду про винуватість з прокурором. У ній він визнав свою провину та погодився на призначене покарання. Суддя цю угоду затвердила. Чоловікові призначили 34 тис. грн штрафу. Крім того, 12 тис. грн, які він давав поліцейським як хабар, вилучать в дохід держави.

Вирок поки що не набрав законної сили, його можна оскаржити в апеляційному суді протягом 30 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: