Поділитись:

Канада передасть Україні 39 бронемашин

Субота, 09 липня 2022, 10:04
Канада передасть Україні 39 бронемашин

Канада відправить 39 броньованих машин виробництва General Dynamics до України, щоб допомоги українським військовим захищатися від російського вторгнення.

Про це сказала міністерка оборони Аніта Ананд, – повідомляє Суспільне, посилаючись на Reuters.

З її слів, броньовані бойові машини підтримки будуть в Україні вже цього літа. Вони призначені для санітарних, ремонтно-евакуаційних та транспортних цілей.

Партія машин передається Україні в межах пакета військової допомоги на 500 млн канадських доларів.

Як пише CBC News, міністерка нагадала, що про угоду щодо бронемашин вперше оголосив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час саміту НАТО у Мадриді.

«39 транспортних засобів призначалися для використання ЗС Канади, але уряд направив їх на боротьбу з вторгненням росії в Україну. Є надія, що ці машини допоможуть підкріпити українських захисників, які ведуть тяжку війну на виснаження проти ворога», – сказала Ананд.

Українська армія отримає легкі БТРи прямо із заводу. Канадська сторона передасть до ЗСУ частину свого замовлення на 360 машин.

Очікується, що це будуть бронетранспортери класу LAV ACSV Super Bison, які тільки недавно з'явилися на озброєнні Канадської армії.

Довідково:
LAV ACSV Super Bison – це колісний 8×8/4 бронетранспортер виробництва американсько-канадської компанії General Dynamics Land Systems. Розроблений у Канаді базі швейцарського бронетранспортера Piranha III 8x8 та є основним транспортним засобом механізованої піхоти Командування сухопутних військ Канади та армії Нової Зеландії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів