Поділитись:

НАТО хоче переозброїти Україну сучасною зброєю, – генсек Альянсу

Четвер, 30 червня 2022, 18:26
НАТО хоче переозброїти Україну сучасною зброєю, – генсек Альянсу

Україна потребує сучасної зброї для боротьби з російською агресією, і НАТО надасть їй допомогу у переході від пострадянського озброєння на сучасні зразки зброї.

Про це сьогодні у Мадриді, під час підсумкової пресконференції заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє Укрінформ.

«Ми вже доставили в Україну багато нового обладнання. Альянс має завдання допомогти Україні у переході від старого обладнання ще "радянської" ери до сучасного обладнання, що відповідає стандартам НАТО. Ми маємо перелік такого обладнання, якого потребує Україна вже зараз. Це широкий перелік сучасної зброї», – сказав Столтенберг.

Він зауважив, що союзники по Альянсу вирішили продовжити підтримку України, що допоможе їй залишалася незалежною та суверенною європейською державою.

«Брудна війна путіна, яку він веде проти України, є абсолютно не прийнятною. Вона несе смерть та руйнування в Україні, але також має важкі наслідки для світу. Тож президент путін має вивести свої війська та припинити атаку проти суверенної держави, зупинити страждання людей в Україні», – наголосив генсек НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів