Поділитись:

Застрягли на «Устилузі»: людям на пункті пропуску потрібна їжа та вода

Субота, 02 липня 2022, 14:20
Застрягли на «Устилузі»: людям на пункті пропуску потрібна їжа та вода

Люди, які «застрягли» на пункті пропуску «Зосін–Устилуг» через скасовування закону про «нульове» розмитнення авто, потребують допомоги. У першу чергу – води та їжі, адже митний пункт не призначений для довготривалого перебування людей, поряд немає ні магазинів, ні закладів харчування. Також відсутні місця для ночівлі.

Про це у коментарі сайту новин Луцька і Волині «Конкурент» розповіла речниця Волинської митниці Валентина Черниш.

«Пункт пропуску «Устилуг» не передбачений для довготривалого перебування людей. Тому там немає ні належних санітарно-гігієнічних умов, ні навіть магазину на території митного пункту. Однак, на пункті перебувають люди з дітьми, які вперто відмовляються його покинути, хоч ми їм наполегливо рекомендуємо це зробити», – зазначає речниця Волинської митниці.

Тож Валентина Черниш звертається до благодійників і волонтерів із проханням, по можливості, допомогти людям з дітьми.

«Ми чим можемо, тим допомагаємо цим людям, які разом з митниками опинилися заручниками ситуації. Але звертаємося до благодійників і волонтерів: якщо є таке бажання і можливість – в першу чергу, просимо передати питну воду для цих людей, печиво і фрукти для дітей», – додає Валентина Черниш.

Передати воду та продукти для цих людей можна через чергового прикордонника на шлагбаумі. 

Нагадаємо, що у Волинські митниці зазначили, що на пунктах пропуску на польсько-українському кордоні черг через скасування нульового розмитнення немає, а є затори, створені самими людьми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
15 квітня 2024
08 квітня 2024
04 квітня 2024
01 квітня 2024
21 березня 2024
13 березня 2024
28 лютого 2024
16 лютого 2024
14 лютого 2024