Поділитись:

Десятки кілометрів черг: що коїться на волинських пунктах пропуску (відео)

Понеділок, 27 червня 2022, 16:55

З 9:00 ранку 27 червня через міжнародний пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ» більше не пропускають легкові автомобілі на в'їзд в Україну. Тим часом терміни, допоки ще можливо ввезти автомобіль за «нульовим розмитненням», добігають кінця – 1 липня вже незабаром.

Про те, яка нині ситуація на пунктах пропуску «Ягодин» та «Устилуг», йдеться в сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

На кордоні між Україною та Польщею утворилась черга з автівок протяжністю десятки кілометрів. Причина – ввезення авто без плати за мито. Оскільки  через міжнародний пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ» більше не пропускають легкові автомобілі, то охочі встигнути оформити авто без плати за мито рушили на пункт пропуску «Устилуг» і утворили чергу у кілька десятків кілометрів.

«Щодо пункту пропуску «Устилуг», то черг з легкових автомобілів на виїзд з України немає. Однак близько 1000 легковиків очікує в черзі на в’їзд на територію України», – зазначила речниця Волинської прикордонної служби Маргарита Вершиніна.

Втім інші водії ще чекають на пункті пропуску «Ягодин», сподіваючись, що їх пропустять.

Як повідомила в коментарі Суспільному речниця Волинської митниці Валентина Черниш, нині у черзі очікує понад 100 легкових автомобілів. Однак прикордонники кажуть: проїхати вони могли лише до 9:00 год.

«З 8:00 год за Варшавським часом польська сторона теж не оформляє легкові автомобілі. Вони стояти собі там, можливо, вони ще надіються, що проїдуть. Тобто... польська сторона теж інформує, що не оформляють і не пропускають легкові автомобілі. Тож, хто заїхав до 9:00 години (до 8:00 за Варшавським часом), той ще дооформлюється, а решту в пункт пропуску не запускаються навіть», – розповіла речниця Волинської прикордонної служби Маргарита Вершиніна.

Натомість в «Ягодині» утворилась ще одна величезна черга. На виїзд з України очікує понад півтори тисячі автівок. Для того, аби перетнути кордон, водіям доведеться стояти в заторі декілька діб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів