Поділитись:

В колоні помер чоловік, – водії про критичну ситуацію на польсько-українському кордоні (відео). Оновлено

П'ятниця, 01 липня 2022, 20:01
В колоні помер чоловік, – водії про критичну ситуацію на польсько-українському кордоні (відео). Оновлено

На пропускному пункті «Зосін-Устилуг» – складна ситуація. Працівники митниці просять водіїв написати заяву на відмову від розмитнення.

До редакції телеканалу «Конкурент TV» знову звернулися водії, які намагаються перетнути кордон та потрапити в Україну.

Зі слів Андрія, дружина якого перебуває зараз на кордоні, митники вимагають від людей, які не встигли в’їхати до скасування «нульового» розмитнення, підписати папери про відмову від розмитнення.

Люди розгублені та не розуміють, що їм робити далі. 

«Начальник митниці просить підписати... відмову від «нульового» розмитнення. Тобто, не відомо, буде вона чи не буде, а начальник митниці шантажує і змушує підписати. Мало того, автомобілі ставляться на штраф-майданчик, забираються ключі, забирається техпаспорт на автомобіль. Тут беззаконня повне. Зі сторони Польщі в колоні померла сьогодні жінка. Про це теж ніхто не скаже, ні один митник», – розповідає Андрій.

Інформацію про смерть жінки у колоні журналістам сайту новин Луцька і Волині «Конкурент» у Волинській митниці не підтвердили.

«На пункті пропуску «Устилуг» ніхто вчора не помирав. А те, що відбувається на польському боці, – це компетенція польських прикордонників або митників», – наголосила речниця Волинської митниці Валентина Черниш.

Разом з тим польські ЗМІ повідомляють про смерть чоловіка 67-річного чоловіка.

«На жаль, ймовірно висока температура стала причиною смерті 67-річного чоловіка, який стояв в одній із черг. Інцидент стався у п'ятницю, 24 червня. Розслідування веде обласна прокуратура в Любачові», – зазначають польські ЗМІ.

Ситуацію на пункті пропуску «Устилуг» прокоментувала речниця Волинської митниці Валентина Черниш.

«Черги, як такої, вже немає. Тому, що люди відмовляються ввозити свої транспортні засоби й платити податки. Там затор. Це не черга. Тому, що черга – це коли є рух, коли машини проходять процедуру розмитнення одна за одною», – зазначила Валентина Черниш.

Речниця Волинської митниці зазначила, що на митниці здійснюється митне оформлення транспортних засобів. Але оскільки люди відмовляються заявляти свої автомобілі у митний режим і платити податки, то їх, відповідно, не оформлюють.

Також Валентина Черниш не підтвердила інформації про смерть жінки на пункті пропуску «Зосін-Устилуг».

«На пункті пропуску «Устилуг» ніхто вчора не помирав. А те, що відбувається на польському боці, – це компетенція польських прикордонників або митників», – наголосила Валентина Черниш. 

Нагадаємо: на пункті пропуску «Устилуг» застрягли українці, які намагались встигнути перевезти автомобіль до 1 липня за «нульовим» розмитненням.  Чимало з них – це жінки й діти, які вже не першу добу стоять тут без їжі та води у пекельну спеку. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
15 квітня 2024
11 квітня 2024
07 квітня 2024
04 квітня 2024
03 квітня 2024
02 квітня 2024