Поділитись:

У центрі Луцька продають гендмейд і збирають гроші на дрон для військових (фото)

П'ятниця, 01 липня 2022, 16:00

У центрі Луцька продають гендмейд, аби допомогти українським військовим. 

Благодійна виставка-продаж «Арт-атака» стартувала о 15:00 у п'ятницю, 1 липня під будівлею обласної бібліотеки для юнацтва. Її ініціювали вдови героїв Небесного Легіону. Організатори виставки – волонтерський проект «Меценати для солдата» та Волинська обласна юнацька бібліотека. До проекту також долучилося багато митців, які запропонували продати свої роботи, щоб підтримати ЗСУ. 

Гроші за всі вироби організатори перерахують на потреби волинської 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. Зараз серед актуальних потреб – дрон. 

«Ця виставка називається так тому, що ми хочемо атакувати ворога мистецтвом, щоб вони осліпнули від тої краси, від того всього, що ми творимо, і повернули свою зброю назад. В першу чергу це ініціатива дружин воїнів Небесного Легіону. Вони самі створили свою ініціативу «Нить продовження життя», де вони збираються, вишивають, і їм від того стає трошечки тепліше. 

Приємно було, що коли ми анонсували виставку, дуже багато митців долучилися. Є картини художниці Олени Мальви, картини випускників-художників Луцького інституту мистецтв, є роботи студентів технічного фахового коледжу ЛНТУ. Дуже зворушливо, що навіть дружини військових, які зараз захищають Україну на передовій, принесли свої вироби на продаж», – розповідає співорганізаторка Любов Фрадинська

На прилавках можна знайти дуже різні роботи. Це і картини, і вишиванки, пледи, домоткані полотна, декупаж, браслети, книги, і навіть вирощена у Жидичинському монастирі лаванда. 

Купити всі ці речі можна поруч із бібліотекою. Виставка-продаж – це безстрокова акція підтримки військових, яка працюватиме, поки митці будуть приносити свої вироби, а люди їх купуватимуть. Далі роботи продаватимуть у приміщенні бібліотеки. Організатори виставки обіцяють також оприлюднити наявні вироби онлайн, щоб можна було купити їх дистанційно, і попросити про доставку. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів