У Нововолинську перейменують 36 вулиць та демонтують радянську символіку

П'ятниця, 01 липня 2022, 14:42

У четвер, 30 червня, у Нововолинському міському Палаці культури відбулося громадське слухання з приводу перейменування вулиць, демонтажу радянських мозаїчних панно та пам’ятного знаку в Нововолинській міській територіальній громаді.

Про це йдеться на сайт Нововолинської міської ради.

Громадське слухання провела заступниця міського голови Вікторія Скриннік. До заходу долучились депутати Нововолинської міської ради, активні мешканці громади, у режимі онлайн – історики та науковці з різних куточків України.

У Нововолинську мають намір змінити назву 36 вулиць, у Благодатному – 4; у Грядах – 2; у Грибовиці – 1 та у Низкиничах – 2 вулиці.

На будинках у центрі міста після завершення воєнного стану планують замінити 2 мозаїчні панно, а також демонтувати пам`ятний знак оборонцям укріпрайону на проспекті Перемоги.

Зацікавлені особи висловили свої пропозиції та зауваження.

З врахуванням думки громадськості, остаточне рішення щодо дерусифікації та декомунізації приймуть депутати на сесії Нововолинської міської ради.

Нагадаємо, що у Луцьку перейменували п'ять вулиць. Таким чином в обласному центрі Волині продовжується процес дерусифікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: