Поділитись:

Спецкомісія розгляне пропозицію перейменування вулиці в Луцьку на честь Федорчука

Середа, 15 червня 2022, 09:00
Спецкомісія розгляне пропозицію перейменування вулиці в Луцьку на честь Федорчука

У Луцьку зареєстрували петицію з пропозицією перейменувати одну з вулиць на честь лікаря-хірурга Олександра Федорчука, який 19 травня відійшов у вічність. Актуальність підкреслили й тим, що в місті триває так звана декомунізація. Пропозиція знайшла підтримку понад 300 людей, відтак її розглянула міська влада. 

Як повідомив міський голова Ігор Поліщук, питання щодо перейменування вулиці в Луцьку на честь лікаря-хірурга Федорчука Олександра Тимофійовича направлять на розгляд комісії з впорядкування назв вулиць Луцької міської територіальної громади.

Довідково: 

Олександр Федорчук народився 16 травня 1965 року в селі Карпилівка Ківерцівського району. Там виріс і закінчив школу. У 1984 році закінчив Ківерцівське медичне училище. З 1984 до 1986 року проходив службу в армії. Після армії вступив до Тернопільського медичного інституту ім. академіка І. Я. Горбачевського, який закінчив з відзнакою у 1993 році. ​​Далі три роки навчався в магістратурі при Тернопільському медичному інституті, захистив науково-кваліфікаційну роботу і здобув ступінь магістра за спеціальністю «Хірургія». Після закінчення магістратури протягом трьох років працював хірургом Острожецької районної лікарні в Рівненській області.

​​З серпня 1999 року – хірургом Волинського обласного госпіталю інвалідів війни, а з листопада 1999-го – хірургом у відділенні загальної хірургії Луцької міської клінічної лікарні. З 2001 року – заступник медичного директора з хірургічної допомоги підприємства і паралельно навчався в заочній аспірантурі при Тернопільській медичній академії ім. І. Я. Горбачевського, здобувши науковий ступінь кандидата медичних наук за спеціальністю «Хірургія».

Уперше на Волині запровадив застосування лазерних технологій при хірургічній патології лапароскопічним методом. Вагомий внесок зробив у створення відділення малоінвазивної хірургії, де надають кваліфіковану медичну допомогу жителям міста, області та інших регіонів України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів