Поділитись:

У Луцьку запропонували перейменувати одну з вулиць на честь хірурга Федорчука

П'ятниця, 27 травня 2022, 09:07

У Луцьку запропонували перейменувати одну з вулиць на честь лікаря-хірурга Олександра Федорчука, який 19 травня відійшов у вічність. 

Відповідну петицію зареєстрував 27 травня Василь Новоселецький. 

«Я – один з тих багатьох людей, які прийшли провести його (лікаря, – ред.) в останню путь. Мене дуже вразило те, що потік людей не закінчувався, все йшли і йшли: рідні, друзі, колеги, пацієнти та звичайні містяни, багато хороших слів лунало в його сторону. І найбільш важливі слова, що я почув: «... це втрата не лише для рідних, а й для усього нашого міста Луцька...». Я вважаю цими словами все сказано, хто такий, ким був Федорчук Олександр Тимофійович та який внесок зробив для жителів нашого міста та області», – написав чоловік. 

Відтак, оскільки в Луцьку триває декомунізація, він просить підтримати перейменування однієї з вулиць міста Луцька на честь Олександра Федорчука. 

Аби петицію розглянула місцева влада, вона має зібрати не менш ніж 300 голосів. До завершення голосування залишилося 14 днів. 

Довідково: 

Олександр Федорчук народився 16 травня 1965 року в селі Карпилівка Ківерцівського району. Там виріс і закінчив школу. У 1984 році закінчив Ківерцівське медичне училище. З 1984 до 1986 року проходив службу в армії. Після армії вступив до Тернопільського медичного інституту ім. академіка І. Я. Горбачевського, який закінчив з відзнакою у 1993 році. ​​Далі три роки навчався в магістратурі при Тернопільському медичному інституті, захистив науково-кваліфікаційну роботу і здобув ступінь магістра за спеціальністю «Хірургія». Після закінчення магістратури протягом трьох років працював хірургом Острожецької районної лікарні в Рівненській області.

​​З серпня 1999 року – хірургом Волинського обласного госпіталю інвалідів війни, а з листопада 1999-го – хірургом у відділенні загальної хірургії Луцької міської клінічної лікарні. З 2001 року – заступник медичного директора з хірургічної допомоги підприємства і паралельно навчався в заочній аспірантурі при Тернопільській медичній академії ім. І. Я. Горбачевського, здобувши науковий ступінь кандидата медичних наук за спеціальністю «Хірургія».

Уперше на Волині запровадив застосування лазерних технологій при хірургічній патології лапароскопічним методом. Вагомий внесок зробив у створення відділення малоінвазивної хірургії, де надають кваліфіковану медичну допомогу жителям міста, області та інших регіонів України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів